Alkotóház a Katolikus Házban

Szeged Kiemelt cikk

Szeged, Magyarország, december, 01, 2018. – Adventre készülvén, alkotóházat szerveztek a szegedi Katolikus Házban.

2018. december 1-én adventi alkotóházat rendeztek a szegedi Katolikus Házban, mely megszervezése az HUSRB1602/32/0247 Önkéntesek és közösségek határok nélkül projekt keretein belül valósult meg, melyet az Interreg – IPA CBC Magyarország – Szerbia program támogat.

A nagybecskereki iskolanővérek szervezésében a szegedi és a dél-alföldi régió fiataljai mellett a Vajdaságból is érkeztek diákok, a Katolikus Ház a helyszínt biztosította. A foglalkozás keretében lehetőség volt adventi koszorú készítésére, mézeskalács díszitésére valamint díszek készítésére.A közös alkotás által egyre jobban erősödik közöttük az együttműködés, az egymásra való odafigyelés, fejlődik az önkifejező képesség.

Célunk ezzel az volt, hogy a diákok bepillantást nyertek egymás kultúrájába és hozzájárultunk a közelgő ünnepre való méltó felkészüléshez. Az alkalom elősegítette a remény beköltözését minden otthonba.

 

 

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.comweboldalra.

 

Kapcsolat:

Önkéntesek és közösségek határok nélkül

Barnabás Gergely

Katház Közhasznú Nonprofit Kft.

+36-62-311-216/100

6720 Szeged, Dugonics tér 12.

 

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Katház Közhasznú Nonprofit Kft.vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Forrás: Délvidéki Civil Portál