Adj egy ötöst!

Kiemelt cikk

A SalvaVita Alapítvány „Adj egy ötöst!”címmel pályázatot hirdet magyarországi felsőtagozatos és középiskolai osztályok számára.

A pályázat célja, hogy a felnövekvő generáció személyes élményeken keresztül ismerkedjen meg a fogyatékossággal élő emberekkel. Olyan pályázatokat várunk, ahol a jó élmény életre szólóan megváltoztathatja a diákok hozzáállását, lerombolhatja előítéleteiket, melyek helyére az empátia és az odafigyelés léphet.

A programot támogató Szerencsejáték Zrt.is kiemelten fontosnak tartja, hogy a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozatása mellett a fogyatékosságügy támogatójaként is szerepet vállaljon. Hisz abban, hogy a program segítségével sokkal több fiatal válik befogadó felnőtté és fogadja el természetesnek a sokszínű társadalmat.

Pályázni lehet bármilyen programmal, amin a diákok fogyatékossággal élőkkel közösen vesznek részt. Lehet ez „alternatív” osztályfőnöki óra, vagy közös kirándulás stb., ahol a diákok és a fogyatékossággal élő társaikegyaránt jól érzik magukat és ezt szívesen megosztják másokkal is. A programok megvalósulását dokumentálni kell (fotó-sorozat, videofelvétel, szöveges dokumentum stb.), ami a honlapon kész pályaműként kerül feltöltésre. A programokat minden helyszínen a szervezők által biztosított szakértők segítik.

A beküldött pályaművek közül a szakmai zsűri által kiválasztott, legkiemelkedőbb 10 pályázat egyenként 400.000 Ft nyereményben részesül, melynek átadására 2017 év végén ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázatok leadási határideje: 2017. április 18.
További információ és pályázat: http://www.adjegyotost.hu/

 

Forrás: civilhirugynokseg.hu