A pillanat varázsa

(-ne-) Dunaszerdahely Hírek

A Barátnő Polgári Társulás szervezésében Virágh Mária fotóssal, fotóriporterrel, egykori modellel találkozhattak a vendégek a Barátnő klubest 21. rendezvényén, a dunaszerdahelyi Vinariumban.

viragh-maria

Virágh Máriát a fényképezés szeretetével a nagyapja ismertette meg még gyerekként, aki tábori lelkészként fényképezett a világháborúban. Nagyapja beavatta a rejtelmekbe, s Máriát elvarázsolta ez a csoda. Ezt követően sokat fényképezett a természetben, mára azonban már előnyben részesíti többek között a szociofotózást, gyönyörű portrékat és esküvői képeket készít. Igazi nagymestere annak, hogy elkapja az adott pillanat lényegét, az egyedi és megismételhetetlen pillanatokat. Több versenyen is megmérettette magát, díjat is nyert. Nagyváradon, ahol már kétszer is volt kiállítása, átvehette az Európai Fesztivál plakettjét. Nagyapja mellett a neves Szipál Márton is nagy hatással volt rá, tőle is nagyon sokat tanult, s ez látszik is a képein. Tőle tanulta meg azt is, hogy a fényképezés csak 10 százalékban technika, 90 százalékban pedig kommunikáció, amely által kijön az emberekből nem csak az arckifejezés, de a személyiség  és a hangulat is.  Gyakran megesett Máriával, hogy egy baráti beszélgetés után elmúlt az aktuális modell szorongása, így csodálatos képek születtek.

Virágh Mária vállalt már be olyan fotózást is, amelyik veszélyes volt, de egy jó kép érdekében nem mérlegelt, csak cselekedett, s ezt megtenné bármikor. S ha kíváncsiak a fotóira, a Vinárium falain belül ízelítőt kaphatnak munkáiból, amelyek mélyen tükrözik a  letisztultságot, a fotózás és az emberek iránti tiszteletet.

(-ne-)

Forrás: dunaszerdahelyi.sk