Sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület

Horvátország, Sepse Környezet és állatvédelem, polgári védelem

A szervezet alapadatai

Sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület
Dobrovoljno vatrogasno društvo Kotlina
Egyesület
65554695270
1997

Székhely

Horvátország
31309
Sepse
Glavna b.b.

A szervezet célja

Környezet és állatvédelem, polgári védelem
A sepsei Önkéntes Tűzoltó Testület 2013-ban alakult újjá. A településen a 19. század második felében is már működött tűzoltó testület, igaz nem hivatalos testületként, de tűz esetén több főből álló csapat állt készen a bevetésre. Az első hivatalos okmány, amely az önkéntes tűzoltó testület létezését tanusítja egy 1886-ban keletkezett számla volt.
Sepsén 1886 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de működött az önkéntes tűzoltó testület. A faluban mindig voltak önkéntesek, akik készen álltak és egy-egy riasztás esetén bátran segítettek a falubelieknek.
2013 februárjában tíz helybeli tűzoltó tanfolyamon vett részt, és mindenki sikeres vizsgát tett. Az ÖTT azóta is aktívan tevékenykedik. A testület megalakulása után néhány hónappal, 2013. június 15-én Sepsén rendezték meg az első regionális tűzoltó versenyt. A 2014-es év folyamán, több rendezvényen vettek részt és rendszeresen tartották meg gyakorlataikat. A 2015-ös év folyamán folytatták munkájukat, megvásárolták a szükséges felszereléseket, a tűzoltók pedig különböző vizsgákat tettek. A 2016-os és jóval mozgalmasabban indult. Az önkéntesek rendbe tették a tűzoltószertárt, a tűzoltóság épületének környékét és a régi tűzoltókocsikat is felújították. Idén, június 12-én Baranyaszentistvánon a Körzeti tűzoltóversenyen vettek részt, ahol a második helyezést érték el. A Sepsei ÖTT-nek jelenleg 27 tagja van, ebből 10 tűzoltó áll készen a bevetésre.

Kapcsolattartási adatok

Keresztes Tivadar
Dobrovoljno vatrogasno društvo Kotlina, Glavna, 31309 Kneževi Vinogradi, Kotlina
+385 98 981 8077
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

"Lajka" Állat- és Természetbarátok Egyesülete

Szerbia, Zenta (Senta)Állatvédelem, felelős állattartás, bántalmazott állatok védelme, a felelős és környezettudatos szemléletmód terjesztése. Zentán és környékén számolhatatlan kutyát csapnak ki, tartanak nem megfelelő vagy inkább borzasztó körülmények között. Tevékenységünk nem csak a kisállatokra, de a háztáji, a haszonállatokra, az élő környezetünkben megtalálható állatokra és környezetünkre is szeretnénk, ha kiterjedne. A szervezet zentai, de nem zárja ki, hogy a más községekben elkövetett az állatokkal és a környezetünkkel kapcsolatos veszélyekre, bűncselekményekre is reagál. Szeretnénk megtalálni a módját, hogy a gazdátlan állatokat örökbe adjuk, a bántalmazottaknak segítséget biztosítsunk. Szeretnénk megtalálni az utat a fejekbe, hogy a felelős állattartáshoz, a környezet védelméhez vezető gondolatokat meghonosítsuk, a felelőségvállalást természetes hozzáállássá formáljuk. "Lajka" Állat- és Természetbar...

"Femina" Nőket Támogató Központ - Polgárok Egyesülete...

Szerbia, Zenta (Senta)"Femina" Nőket Támogató Közpon...

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

Zöldike

Szerbia, Mohol (Mol)• A környezetvédelem oktatatása−fejlesztése • Természeti értékeink feltérképezése, a már ismertek megőrzése, azok bemutatása Bio gyümölcs- és zöldségtermesztés Bio élelmiszerek előállítása A környezetünkben található gyógynövények megismerése, alkalmazása Az őshonos gyümölcsfélék szaporítása Hulladékok szelektív gyűjtése Környezeti ártalmat vagy kárt szenvedett terület helyreállításaZöldike...