Dárdai Magyar Kultúregyesület

Horvátország, Darda Kultúra, információ, kommunikáció

A szervezet alapadatai

Dárdai Magyar Kultúregyesület
Mađarska kulturna udruga Darda
Egyesület
25253744750
2006

Székhely

Horvátország
31326
Darda
Matije Gupca 1

A szervezet célja

Kultúra, információ, kommunikáció
Az egyesület 2006-ban alakult. Jelenleg 50 aktív tagja van. Céljuk a fiatalok magyar nemzeti öntudatra nevelés és magyar hagyományok, népszokások megőrzése, ápolása. Az egyesület keretében több szakcsoport működik: játszóház, gyermek- és ifjúsági tánccsoport, népi zenekar, énekkar és színjátszó csoport. A csoportok felvirágzásához hozzájárult az is, hogy az egyesület a MESZ jóvoltából 2011. óta saját Magyar Házban működhet. Az ifjúsági tánccsoport kimagasló munkát végez. Számtalan fellépésük van itthon és külföldön egyaránt. Az utánpótlásról is gondoskodnak ugyan is több mint 20 iskoláskorú gyermek táncol a csoportban. A kultúregyesület asszonykórusa főleg népdalokat énekel. A színjátszó csoport alkalmanként humoros, szórakoztató műsorral lép fel. Szívesen dolgoznak együtt az idősek a fiatal generációval és a közös munka áthidaltja a korkülönbséget. Évente több nagy lélegzetvételű rendezvényt is szerveznek, ilyen a nemzetközi kórustalálkozó, az őszi hagyományőrző találkozó, a húsvéti játszóház. Az egyesület népzenészei és néptáncosai a horvátországi táncház mozgalom komoly úttörői, az év folyamán több táncházat is szervezetek valamint a májusfa kitáncolás szokását is meghonosították már Dárdán.

Kapcsolattartási adatok

Bóni János, elnök
Marka Marulića 31, 31326 Darda
+385/91-21-18-270
Amennyiben továbbiakban nem szeretné, hogy szervezete adatait honlapunkon feltüntessük írjon az emailcímre.

Hasonló civil szervezetek

Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány...

Magyarország, BudapestA Cracovia Expressz Magyar-Lengyel Kulturális Alapítvány kiemelt célja a magyar-lengyel kapcsolatok professzionális igényű megerősítése és hazánk népszerűsítése Lengyelországban, valamint a lengyel kultúra promóciója Magyarországon.Cracovia Expressz Magyar-Lengy...

KALI JAKH Polgári Egyesülés Zenta

Szerbia, Zenta (Senta)KALI JAKH Polgári Egyesülés Ze...

Légy aktív

Szeretnél másokon segíteni vagy egy jó ügy érdekében cselekedni? Mi segítünk neked megtalálni a legideálisabb civil szervezetet.

csatlakozom

Romano Drom Tornyos

Szerbia, Tornyos (Tornjoš)Romano Drom Tornyos...