Lassan lejár az adóbevallás határideje

Ungvár Tudástár

Az adófizetők ezentúl választhatnak, hogy adóbevallásaikat működési helyükön személyesen vagy megbízott személyek által, postai vagy elektronikus úton adják le.

Postai úton történő ügyintézés esetén ajánlott levélként, legalább öt nappal a határidő lejárta előtt kell feladni az adóbevallást. Azok az állampolgárok, akik az adónyilatkozat elektronikus úton történő beküldése mellett döntenek, az elektronikus aláírás hitelesítési feltételeinek megfelelően a beadási határidő lejárta előtt nem kevesebb, mint egy órával adhatják le adóbevallásukat.

Szükség esetén az érintettek számára a vagyoni helyzetet bemutató adatlap kitöltéséhez ingyenes segítséget, valamint további felvilágosítást kaphatnak az adóhivatal ügyfélszolgálati ablakainál. A vagyoni helyzetet bemutató adatlapok ingyenesen igényelhetőek.

Az adóbevallások határideje:

– független szakmai tevékenységet folytatók számára – május 1. Így az utolsó nap a 2016-os év adóbevallására – 2017. május 3.;

– a vállalkozóknak (kivéve, akik az egyszerűsített adózást választották) – az adóbevallási évet követő 40 naptári napon belül kell leadniuk adónyilatkozatukat. Számukra az utolsó nap a 2016-os év adóbevallására – 2017. február 9.;

Érdemes még azt is tudni, hogy 2017. január 1-től a vagyoni helyzetet bemutató adatlap megújult, melynek új formáját még 2016. szeptember 15-én fogadta el Ukrajna Pénzügyminisztériuma.

 

Forrás: karpatinfo.net