Zöld újságírók Topolyán

Topolya környéke Szociális, környezetvédelem

A körút házigazdája a helybeli Arcus Környezetvédő Egyesület

A környezetvédelemmel foglalkozó újságírókat tömörítő Eko Vest egyesület május 14-én, szombaton Topolya környékén körutat szervez, amelynek során a résztvevők bejárják városunk nevezetes helyeit, megismerkednek az itt található természeti értékekkel, és bejárják a környék természetvédelmi szempontból kiemelt jelentőségű helyeit.

A tizedik éve megszervezett esemény házigazdája a helybeli Arcus Környezetvédő Egyesület lesz. A program a Vajdaság védett természeti értékei elnevezésű projekt keretében valósul meg. Az esemény fókuszában a Topolya Völgyei természetvédelmi park és a Krivaja patak völgyei állnak.

Az egész napos program a következőképpen alakul: az érkezés után a községi múzeumba és a katolikus templomba látogatnak el a vendégek, ezt követően Bajsát és a krivajai régi parkot tekintik meg, amit egy Pilák-völgyi séta követ majd, szakszerű idegenvezetéssel. Az ebédet követően a Zobnaticai-tó környéknek élővilágát tanulmányozzák a vendégek, ellátogatnak a Büdös-tóhoz és a karađorđevói hídhoz. A zobnaticai üdülőfaluban tett körút után az újvidéki Tartományi Természetvédelmi Intézet munkatársa, Szabados Klára tart előadást Topolya természeti értékeiről a helyi közösség épületében.