Zenei dokumentumfilmek

Online tér Zene

Világhírű zeneszerzők izgalmas életútjai és a nemzetközi cirkuszfesztiválok lenyűgöző előadásai várják az M5 kulturális csatorna nézőit a karácsonyi időszak alatt. A főszerepben az opera lesz, és a műfaj legnépszerűbb szerzőinek kevésbé ismert történetei, emellett klasszikus zenei gálakoncerttel is készülnek a zene kedvelőknek.

Az M5 ünnepi műsorfolyammal készül december 20-tól, melyben kora délután a cirkuszok lebilincselő, látványgazdag világa elevenedik meg a Nemzetközi Cirkuszfesztivál felvételein keresztül. A varázslatos műsorszámok minden hétköznap, 12:40-től láthatók a csatornán, míg esténként a zene kerül a fókuszba.

Karácsonyi dallamok címmel december 24-én, szenteste 18:35-től a Magyar Rádió Gyermekkórusa és Pászthy Júlia karácsonyi énekeket ad elő a Tihanyi Apátság Templomából, majd 21 órától a Nagy zeneszerzők angol dokumentumfilm-sorozat Wolfgang Amadeus Mozartról szóló epizódját vetíti a kulturális adó.

December 25-én, szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekar Karácsonyi Gálakoncertje 20:50-től lesz látható, amely áhítattal teli élményt kínál a Papp László Budapest Sportarénában rögzített felvételekkel. A szimfonikus koncertshow után 22:15-kor G.F. Händel: Messiás című darabjával folytatódik a műsor.

Az Operaház titkaira és újjászületésére is fény derül december 26-án, vasárnap 20:50-től, amelyben Zoboki Gábor építész kalauzolja a nézőket, 21:25-től pedig Giacomo Puccini: Bohémélet című operáját tekinthetik meg az M5 nézői.

Ünnepeljen kultúrával karácsonykor – december 20-tól az M5-ön!

(MTVA/Felvidék.ma)