Zágoni Balázs: A püspök reggelije

Online: zoom.us Ismeretterjesztő

Zágoni Balázs: A püspök reggelije // Faludi DOKU filmklub

Online, interaktív formában folytatódnak a Faludi filmklubok. A heti váltásban szerdánként megrendezésre kerülő vetítéseken és az utánuk következő Zoom-műhelybeszélgetéseken az adott film filmes házigazdái várják a filmklub résztvevőit a filmeket követő online beszélgetésekre. A filmekhez csak regisztrálni kell a Párbeszéd Háza honlapján, és a regisztrációkor megadott e-mailcímre elküldjük a film hozzáférését, illetve a film utáni Zoom-beszélgetés azonosító kódjait, hogy beléphess az interaktív beszélgetés terébe. Várunk a régi barátsággal!
Meghívott vendég: Zágoni Balázs.
• 2021. március 03.
• Zoom beszélgetés kezdési időpontja: 20:00 óra.
🎬Zágoni Balázs: A püspök reggelije – Márton Áron első ötven éve (2018) 53’
Zágoni Balázs dokumentumfilmje izgalmas nyomozómunka, melynek egyik szála Márton Áron gyermek és ifjúkorába, személyisége formálódásának kulcspillanataihoz vezet. A film másik szála egy elveszett archív filmfelvétel után nyomoz, az egyetlen után, amelyen Erdély legnagyobb püspöke látható.
🗣A zoom beszélgetésbe való belépés adatai:
Párbeszéd Háza is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Topic: Faludi DOKU filmklub / Zágoni Balázs: A püspök reggelije
Time: Mar 3, 2021 08:00 PM Budapest
Meeting ID: 951 0130 6984
Passcode: 681195
***
A Párbeszéd Házában működő Faludi Film és Média heti rendszerességgel tart dokumentumfilmes illetve játékfilmes filmklubot. A 2021 tavaszi félévének programja egyaránt válogat filmtörténeti klasszikusok és nemzetközi ill. magyar kortárs rendezők munkáiból. A vetítéseket beszélgetés követi filmes alkotók és szakemberek vezetésével. A választott filmek és az utánuk következő beszélgetések azt vizsgálják, hogy a kézzelfogható világ mellett hogyan értelmeződik a film nyelvén életünknek az a távlata, amely érzéki módon többnyire megragadhatatlan,
Filmklubjainkat támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.
(www.nka.hu