Y – ősbemutató élő online közvetítés

Online esemény Ismeretterjesztő

📌 FIGYELEM
Az Y című előadás egyszeri, élőben közvetített ősbemutatóját június 21-én, 19 órától láthatják az érdeklődők online, az Eventim.ro felületén.

✅ JEGYVÁSÁRLÁS (kizárólag online): https://bit.ly/2BLviXU
Egy jegy ára 16 RON.

Az Y című ifjúsági előadás Balogh Attila és Benedek Zsolt azonos című drámájából kiindulva az Y generáció problémáit tematizálja, különös hangsúlyt fektetve a virtualitás és a valóság problémáira. A dráma, ami beavatástörténetként is olvasható, a főszereplő, Naphegyi Eszter – egy frissen diplomázott médiaszakos lány – egy napját követi végig. Eszter valóságtapasztalatára jellemző a multitasking, azaz egyszerre több helyen próbál szimultán jelen lenni. Az őt érő ingerdömping, a családi elvárások, a média és a képi kultúra termékeinek folyamatos, tolakodó jelenléte a kialvatlan és szerelemes lányt egyre dekoncentráltabbá és elveszettebbé teszik, mígnem teljesen összezavarodik és egy olyan éber rémálomban találja magát, ahol elválaszthatatlanná válik, hogy mi az, amit képzel és mi az, ami valóban megtörténik vele. A fő kérdés pedig az, hogy mi lehet az a valami, ami képes oly mértékben hatni a lányra, hogy hirtelen kirántsa őt képzelete virtualitásából és lehetővé tegye számára a valóságos kapcsolódást.
Az alkotók a főszereplő Eszter perspektívájából mutatják meg az eseményeket, úgy, hogy közben a néző a színész fejére erősített GoPro Hero 7 kamera által rögzített játékot látja, valós időben. Az Ipiszilon egy olyan előadás lesz tehát, amely kísérletet tesz arra, hogy a jelenkor kihívásaira válaszolva, annak technikai adottságait felhasználva a fiatalok számára egy élvezhető, eddig nem ismert formát teremtsen meg, amely egyszerre működik online és élőben is.