XX. MIKULÁSNAPI NEMZETKÖZI PÁLINKAFESZTIVÁL

Zenta Tudomány, oktatás

A Zentai Gazdakör gyümölcstermelőket egyesítő szakága és a Szent Miklós Pálinka Lovagrend idén is megszervezi a XX. Zentai Mikulás-napi Nemzetközi Pálinkafesztivált, amelyre november 18-áig várják a pálinkafőzők jelentkezését.

A fesztivált ezúttal is több kategóriában hirdették meg. Termelői kategóriák: A.) regisztrációval rendelkező kereskedelmi főzdék; B.) egyéni főzők, saját fogyasztásra készült pálinkák. Pálinkafajták: alma, körte, vilmoskörte, birsalma; kajszibarack, szilva, őszibarack, cseresznye, meggy; szőlő, törköly; bodza és eper(fa); vegyes gyümölcsből készített pálinka; illetve különböző ágyas és érlelt pálinkák. A leadott mintákon fel kell tüntetni a készítő adatait (név, cím és telefonszám), a pálinka fajtáját (a vegyes gyümölcsből készített pálinka esetében kötelező feltüntetni a gyümölcsfajták hányadát is), valamint a pálinka évjáratát és alkoholtartalmát is.

Nevezési feltételek: A.) kereskedelmi főzdék: mintánként minimum 0,5 liter versenypálinka eredeti csomagolásban és 1000 dinár nevezési díj mintánként; B.) egyéni főzők: mintánként 0,5 liter pálinka és 500 dinár nevezési díj. A nevezési díj befizethető készpénzben a Zentai Gazdakör irodájában, vagy az Intesa banknál vezetett 160-925557-30 számú folyószámlaszámra.

A minták begyűjtése november 3-ától 18-áig tart a Zentai Gazdakör irodájában (Mária utca 42.) munkanapokon 8 és 13 óra között, vagy a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége falugazdász-hálózatának irodáiban, amelyeknek címei megtalálhatók a www.vgazda.com oldalon. Bővebb tájékoztatás a Zentai Gazdakör irodájában a 024/817-008-as számon, Nagy Miklósnál a 063/520-516-os számon vagy Szokola Jánosnál a 063/86-76-131-es számon kapható.

A minták elbírálására a tervek szerint november 21-én, szombaton 9 órai kezdettel kerül sor a zentai Royal Hotel báltermében, az eredményhirdetésre pedig december 12-én, szombaton 11 órai kezdettel a zentai Népkertben található Városi Sportcsarnokban (amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi a rendezvény megtartását). Az eredményhirdetés helyszínén alkalmi kiállítás, mezőgazdasági termékbemutató, a lovagrendek felvonulása és pálinkakóstolás is várja majd a látogatókat.

A szervezők minden hazai és határon túli pálinkakészítő benevezését szívesen fogadják, és a Mikulás-napi Pálinkafesztiválra is minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Forrás: Vajdaság Ma