XV. Vajdasági Szólótánc Fesztivál

Horgos Kultúra, kommunikáció

A fesztivál elsődleges célja hagyományaink megőrzése, széles körű népszerűsítése, valamint a magyar néptánckincs minél több táncának improvizatív elsajátítása mellett a hagyományos értékrend mélyebb megismerése, és a tánc tiszteletére való nevelés.

Szóló:
– Kötelező anyag: kalotaszegi legényes (improvizatív építkezés előre megadott zenére)

– Szabadon választott anyag: egy legényes, férfitánc vagy verbunk a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről (maximum 2 percben)

Páros:
– Kötelező anyag: kalotaszegi, mezőségi csárdás és gyors csárdás  (improvizatív építkezés előre megadott zenére)

– Szabadon választott anyag: a Martin György által meghatározott 3 táncdialektus bármelyik nyelvterületéről egy páros tánc, illetve lassú és friss csárdás (maximum 2 percben)

 

Nevezési díj nincs. Alsó korhatár 13 év. A kötelező táncanyag kíséretét a fesztivál zenekara, a Juhász zenekar biztosítja.

Jelentkezni a: e-mail-címen lehet.

A szabadon választott táncanyag zenéjét október 30-ig kell elküldeni a e-mail-címre.

A zsűri mindkét kategóriában választ első, második és harmadik helyezettet, illetve különdíjakat oszt. A zsűri a versenyben véleményez minden versenyzőt. A kísérő fogalma nem ismeretes (páros kategória).

Az idén is kiosztásra kerül a Vajdaság legjobb táncosa díj, melynek odaítéléséről a zsűri dönt, de külhoni versenyzők nem esnek értékelés alá ebben a kategóriában.

Minden versenyző számára a szervezők biztosítanak vacsorát.

További információ a +381 063 569 30-as telefonszámon kapható.

Forrás: Magyar Szó