XIV Ricsaj Népművészeti Találkozó

Törökbecse Kultúra, kommunikáció

ricsaj

A Jókai Mór MME szervezésében 2017. november 04-én megrendezésre kerül a XIV. Ricsaj Népművészeti Találkozó Törökbecsén a Művelődési házban. Gazdag programmal várjuk az érdeklődőket.
Régi hagyományunkat ápolván, hogy minden ősszel, imár 13 éven át-hagyományosan megrendezzük a “Bánáti Ricsaj” hagyományápoló rendezvényünket. Minden évben az idelátogató vendégeket és résztvevőket szívesen látják a törökbecseiek, emlékeztetve ezzel is az itt, szórványban élő embereket hogy nem felejtették még el az összefogás szükségességét. A rendezvény célja: kulturális hidat építeni a bánáti szórványmagyar telepepülések magyarsága között, megőrizve és ápolva nyelvünket, hagyományainkat , táncunkat és szokáasinkat.
E rendezvényre, a már hagyományos vendégeinken Mezőtúr és Sándorfalva testvértelepüléseinken kivül, a bánáti szorványból,Tordáról, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről magyar művelődési egyesületek fellépésére számitunk. Ez az a rendezvény, amelyet már 13 év óta egyszer sem mulasztottunk el, mert ilyenkor kisközösségünk legkisebb tagjaitól kezdve , a fiatalok és idősbbek, együtt, népviseletben be tudják mutatatni egész éves munkájuk eredményét. A rendezvény ideje alatt a Művelődési ház holjában kézművesek kiállítása,valamit a kiállító teremben kézimunka kiállítás lessz.
Mindenkit szeretettel várunk!