XIV. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérfesztivál

Mezőgecse Egyéb

Versenykiírás, nevezési feltételek – XIV. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérfesztivál
2020. január 25.
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a Mezőgecsei Polgármesteri Hivatal és a Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete szeretettel vár minden bátor jelentkezőt a XIV. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérfesztiválra.
A csapatok egy választott „csapatnévvel” neveznek, melyet a rendelkezésre álló területen egy táblán fel kell tüntetni magyar és ukrán nyelven egyaránt!
Nevezési határidő: 2020. január 18., (a határidőn túli jelentkezés csak emelt nevezési díj mellett lehetséges)
A versenyre nevezhetnek:
– Önkormányzatok, szervezetek, cégek, intézmények, vállalkozások, baráti körök stb.
– Csapat létszáma max. 20 fő
Verseny: Hagyományokon alapuló sertés feldolgozás …

Verseny kategóriák:
I. Mezőgecsei „Böllér Király”

– legfinomabb toros
– legfinomabb fogópálinka
– legfinomabb forralt bor
– legfinomabb toros specialitások
– legfinomabb hurka
– legfinomabb kolbász

A „Böllér Király” cím odaítélése során csak azoknak a csapatoknak az eredményeit vehetjük figyelembe, amely minden kategóriában adott le mintát a zsűri részére

Versenyfeltételek:
– Nevezési díj böllércsapatok számára: 500 hr
o Fedett rész bérleti díja 1 részleg 500 hr (2. rész -800 hr, 3. rész 900 hr)
o Területbérlet 15 hr/m2 – minimálisan bérelhető terület 32 m2.

– A csapatok kötelezően fel kell, hogy dolgozzanak egy sertést, melyet kettévágva hoz a helyszínre, mely alapfeltétele a rendezvényen való részvételnek. A területen sertés leölése, perzselése nem történik.

– A hozott sertés állategészségügyi bizonyítvánnyal
– A versenyt, a feldolgozást a jelenlegi jogszabályok és a szakma szabályai alapján kell végezni!
– A gázelvétel fokozása céljából a gázpalackok melegítése tilos!
– A bontás után kötelező mintát adni állatorvosi és élelmiszer egészségügyi szakemberek számára, hogy azok vizsgálatát elvégezhessék.
– A húskészítmények felhasználása, kizárólag ezen teszt birtokában kezdhető meg.
– A keletkezett veszélyes hulladékot (belek és egyéb maradványok) zsákba össze kell gyűjteni és a verseny ideje alatt a kijelölt konténerbe kell elhelyezni!
– Az hús feldolgozása során maradéktalanul be kell tartani az élelmiszerhigiéniai előírásokat.
– A csapatok a késztermékek kóstoltatása (amely nem kötelező) során kötelesek betartani a közegészségügyi és élelmiszer higiéniai előírásokat és jogszabályokat. A kóstoltatás kizárólag egyszer használatos eszközökkel történhet.
– A csapatok kizárólag a helyszínen készített kész termékeket kóstoltathatják (kivételt képeznek a különböző tartós használatra készített ételek: füstölt kolbász, füstölt szalonna, disznósajt, kocsonya, azonban ezen esetekben is kell igazolni az adott termék származását pl. az adott község állatorvosának igazolásával)!

A RENDEZVÉNYEN MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT!!!
A nevezett csapatok a rendelkezésükre bocsátott területen elhelyezhetik támogatóik reklám anyagát !!!

A helyszínen biztosítjuk az alábbiakat:
– ivóvíz, villanyáram- kizárólag csak világítás céljára
 Élő sertés napi áron, előre való lefoglalás alapján
Minden versenyző saját maga biztosítja: sátrat, asztalt és egyéb eszközt, felszerelést.
 Sátrat és egyéb felszerelést 2020. január 24-én (Péntek) a helyszínre lehet vinni és elhelyezni. Az őrzésről a szervezők gondoskodnak. Azon csapatok, melyek csak a szombati napon érkeznek, 2020. január 25-én reggel 6 00 óráig be kell, hogy rendezzék sátor helyeiket, mivel a területre azt követően járművet a szervezők nem engednek be.
 A csapatok a munkaterületüket legkésőbb 2020. január 25, 22 00 óráig rendezett állapotban kötelesek átadni a szervezőknek (a befizetett biztosítékot (100 hr) ezt követően kapja a csapat vissza.)

Forrás: saját forrás