Világosság református műsor január 10-én

Online tér Vallás

 

A perbetei Napraforgó bölcsődéről is szól a Világosság

Illusztrációs kép (fotó: pixabay)

A Világosság református egyházi műsor 2021. január 10-ei ajánlata. Saul elindult megkeresni apja elveszett szamarait. Találkozik Sámuel prófétával, akitől nemcsak azt tudja meg, hogy megkerültek a három napja elveszett szamarak, hanem azt is, hogy minden, ami becses Izráelben, az az Övé és a családjáé.

Majd Sámuel egy harminc fős lakomára invitálta Sault a legényével együtt. Másnap korán reggel, hazaindulás előtt Sámuel királlyá keni Sault, majd elmondja neki, mit kell tennie. A történet üzenetéről Hozák-Magyar Ildikó szőlőskei beosztott lelkész szól a hallgatókhoz.

A történelem során már többféle járvány pusztított és oltotta ki ezrek életét. Most egy olyan járványról lesz szó, amelynek köszönhetően egy Bibliában is szereplő csatát nyertek meg az asszírok ellen.

Perbetén lassan már az utolsó simításokat végzik az egyházközség Napraforgó bölcsődéjén és az óvoda épületén. Sőt, a kitapétázott helyiségekbe már a bútorok is megérkeztek, s hamarosan minden készen áll arra, hogy fogadni tudják a gyermekeket. A szociális és nevelési intézmény az adományként kapott telken épült fel a magyar kormány támogatásával a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében közel egymillió eurós költséggel. Az épület alapkövét 2019 augusztusában tették le, amellyel kezdetét vette az építkezés. Az épületet az erdélyi lelkészházaspárral, Zoltánnal és Adéllal járjuk körbe.

Szó lesz az Amint vagyok kezdetű ének születésének hátteréről, szerzőjéről és arról, hogy az énekből származó bevételt egy szeretetotthon építésére használták fel.

Műsorvezető-szerkesztő: Iski Ibolya

A Világosság református egyházi műsor másnap, hétfőn a 11 órai hírek után ismét meghallgatható.