VIII. Jogász Esettanulmány-Verseny

Jogász Esettanulmány-Verseny Kolozsvár Ismeretterjesztő

Egyetemi éveink alatt a tanulás és a szórakozás természetesen szerves részét képezi az életünknek. Bár a tanulás már önmagában is elég nagy kihívást jelent, az egyetemisták nagyrésze mégis kapható a megmérettetésekre. :)

👉 Ha szeretnéd gyakorlatba ültetni az egyetemen tanultakat vagy kipróbálnád magad az ügyvédi/birói szerepben, nyernél szakmai gyakorlatot, ösztöndíjat és általad választott könyveket is egy időben, akkor jó helyen jársz. Mindezekre lehetőséget biztosít a VII. Jogász Esettanulmány-Verseny.

⚖ Amennyiben téged is a tudásvágy hajt, szereted az adrenalint, 18 és 25 év közötti, alapképzésben résztvevő joghallgató vagy és kipróbálnád magad ügyvédi esetleg bírói szerepben, a JEV neked szól. :)

🎯 Hogyan zajlik a verseny?
Az első szakaszban a résztvevőknek 4 nap alatt kell megoldaniuk két jogesetet. Elsőéven egy-egy adatvédelmi jogi és polgári jogi esetet, másodévtől negyedévig egy-egy büntetőjogi és polgári jogi esetet. A beküldött megoldások élőzsűrizése után a legjobb megoldások bemutatásra kerülnek a döntőben magyar szakemberek előtt. Az esetek megoldása és bemutatása román nyelven történik.

🏛 Miért érdemes jelentkezni?
A díjazottak különböző nyereményekben részesülnek (szakmai gyakorlatok, általuk választott szakkönyvek, egyéb értékes pénznyeremények).

💲 A verseny előtt különböző felkészítőkre kerül sor, (Hogyan oldjuk jogesetet? Hogyan prezentáljunk? című képzések), amelyeket szakemberek tartanak majd, emellett egy a realitáshoz közelálló szituációban próbálhatjátok ki magatokat, megtapasztalhatjátok, hogy milyen egy ügyvéd szerepében, szakemberekkel ismerkedhettek meg és olyan tudást, gyakorlati tapasztalatot szerezhettek, amit az egyetemen nem kaptok meg. 📚

További információk várhatóak hamarosan! Keep up! 🙌