VII. Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Nap

Beregszász Zene

Szeretnénk meghívni Téged és kedves Családodat a KMNE 2019. január 12-én megrendezendő VII. Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Napjára. A rendezvénynek ismét a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola ad otthont.

Eseményünk fővédnöke: Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony.

8:30-tól regisztráció;
9:30-tól megnyitó.

Felnőtteknek, tiniknek előadásokkal készülünk.
Előadóink: Bozó Andrea, Böjte Zsófia, Bódisné Szedleczky Fanny, Bozó Károly.

Délelőtt folyamán bábszínház, a Kárpát RobiPro robotika show bemutatója, virágkötészet.

Egész nap folyamán kézműves foglalkozások és fotó sarok!

Fellép:
MintaPinty gyerekzenekar (2009–ben úgy bújtunk ki a tojásból, mint a pinty, hogy megénekeljük a világnak, milyen jó is közösen, szívvel-lélekkel zenélni és közben valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb -ám egyben legkritikusabb- közönségnek, a gyerekeknek.
MintaPinty zenekarunk egyéni ízzel és hangszereléssel adja elő tematikus műsorait, melyekben saját szerzeményeinken kívül felcsendülhetnek mások már jól, vagy kevésbé ismert –de általunk nagyon kedvelt- gyermekdalai is, mindig kiegészítve csipetnyi színházzal, játékkal, jelmezekkel, tánccal és nagyon sok nevetéssel – nem félve tréfát csinálni akár magunkból is! )

Street Comedy (Együtt és szólóban 1998 óta mutatunk be artista-zsonglőr műsorokat, melyekben a ciruszművészet hagyományait ötvözzük a kortárs-kísérletezésen alapuló látványvilággal.
Bohóc, tornász és tüzes kaszkadőr múltra tekintünk vissza, de új ötleteink megvalósítása érdekében folyamatosan képezzük magunkat.
Előadásainkat sikeresen mutatuk be számtalan showműsor, party és rendezvény keretein belül, földön, vizen és levegőben.)

Háromszoros világbajnok, Príma és Bencs Kálmán díjas 4 for Dance Együttes (A 4 for Dance 2004-ben alakult azzal a céllal, hogy az általuk nagy tiszteletben tartott magyar néptánc autentikus elemeit virtuóz ritmusjátékokkal tegyék még izgalmasabbá, s így egy önálló stílust hozzanak létre. A csapat népszerűsége azóta is töretlen, hiszen a 4 for Dance értéket közvetít, kultúrát táplál, és mindezeket a mai kor szellemében, sok humorral fűszerezi.
Az együttes 2009-ben Montreal-ban az UNESCO védnöksége alatti Dance World Cupon – a hivatalos táncvilágkupán – három kategóriában is – folk, show, step – megszerezte a világbajnoki címet.
A BBC egyik legnagyobb showjának sztárvendégeként a “Tonight is the night” műsorában együtt szerepeltek Michael Flatley társulatával.
2011-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei VI. Megyei Prima Díj Közönség díjasai lettek, valamint jelölték őket a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában.
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012-ben kimagaslóan eredményes tevékenységük elismeréseként „Nyíregyháza városért emlékérem – Bencs Kálmán díj” –ban részesítette az együttest.
2015-ben a 4 for Dance táncegyüttes eredményei és koncepciója, mint nemzeti értékünk felvételre került a Nyíregyházi Települési Értéktárba, majd 2017-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba is.
A csapat a Föld összes kontinensén, több mint 40 országban szerepelt már, többek között: Brüsszelben – az Európai Parlamentben, Kanadában, Angliában, Algériában, az Egyesült Arab Emírségekben, Kínában, Svédországban, Norvégiában, Írországban, Lengyelországban, Finnországban, Dániában, Monacoban, az Amerikai Egyesült Államokban, Ausztráliában, Törökországban, Izraelben, Jordániában, Egyiptomban, Oroszországban, Kubában, Vietnámban, Malajziában és számos európai országban és nagyvárosban egyaránt.)).

Az eseményen való részvétel jelentkezéshez kötött!!!
Jelentkezz: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexuF2pG45iWo7AryR17PDXCckdDptguWRMo0SHni0Qa_SIvw/viewform

 

Forrás: https://www.facebook.com