Vida Ágnes: Anyapszichológia

"Bathory Istvan"Elméleti Liceum Ismeretterjesztő

Talán nem is akad olyan anya, aki életében legalább egyszer ne fogalmazta volna meg magában a következő kérdések egyikét: Elég jó anya vagyok? Ebben a helyzetben vajon helyesen cselekedtem? Nem okoztam ezzel maradandó károsodást a gyerekem személyiségében? Azok a módszerek, irányok, amelyekkel nevelem, egyengetem az útját, vajon jó irányba terelik őt? Tudok olyan édesanya lenni, amilyen szeretnék? És közben olyan feleség? És nő?

Ezen ismerős kérdések tükrében talán értelmét veszti a kérdés, hogy “miért fontos foglalkoznunk az anyaság lélektanával?”
Mert a gyermeknevelési praktikák és jótanácsok mit sem érnek, ha az anya nem ismeri saját magát. Ha lelkiismeretfurdalása van, ha szorong, ha depressziós, ha nem képes befelé figyelni és felismerni, mire is van valójában szüksége a gyermekének, mert annyira leköti, hogy mások elvárásainak megfeleljen.

Vida Ágnes baba-, anya- és családpszichológus , a Kismamablog.hu internetes portálon évente több ezer anyuka kérdéseire válaszolva gyüjtötte össze tapasztalatait, könyvei, tréningjei, tanfolyamai szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat is, mint szülőket.

A Piros. Produkció és az Életfa Családsegítő Egyesület meghívására gyakorlati példákkal, élethelyzetekkel teli interaktív előadást hoz nekünk, melyben szó esik érzelmekről, fejlődési szakaszokról és arról is, hogyan találd meg az egyensúlyt gyermeked egyénisége, a saját személyiséged és a sokféle módszer között.

Az előadás végén természetesen kérdezni is lehet gyermeknevelésről, szülő-gyermek kapcsolatról, az anyákat foglalkoztató problémákról, illetve a könyv megvásárlására, dedikálására is alkalom nyílik.

Jegyek kaphatók február 20-tól az Életfa Családsegítő Egyesület székhelyén: Magyar utca (B-dul 21 Decembrie 1989) 78. szám, az alábbi időpontokban:
Kedd: 10:00-14:00
Szerda: 10:00-14:00
Csütörtök: 10:00-14:00
A jegyek ára: 30 Ron.