VI. DobóFeszt

Császlóc, Szerednye Egyéb

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet hatodszor rendez hagyományőrző fesztivált az egri vár védőjének tiszteletére szeptember 7-8-án.

Az eseményt egy év szünet után ismét két helyszínen – Császlócon és Szerednyén – valósítják meg.

A szerednyei születésű báró ruszkai Dobó István a magyar történelem egyik legnagyobb hőse.

Alakja példaértékű minden anyaországi és határon túli magyar számára.

Szeptember 7-én a császlóci sportpályára, másnap pedig Szerednye központjára várják az érdeklődőket, ahol nem maradnak el kézműves foglalkozások, népi gyermekjátékok és a népzenei fellépők produkciói sem. Az ízek és szolgáltatások utcáján fagylaltkülönlegességeket, borokat és finom ételeket kóstolhatnak a látogatók.

A kezdőnapot Pély Barna koncertje koronázza meg Császlócon.

Pély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Az Artisjus díjas énekes zeneszerzőt a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

17 évig a United zenekar („Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Keserű méz”…) frontembere volt.

2003-2006-ig zsűriként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.

2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First- You told me that you loved me című dalával.

2019. január 9-én megjelent a legújabb szólólemeze “Blue Heart” címmel, ami kizárólag új dalokat tartalmaz. A lemezhez a külföldi és a magyarországi turnéin begyűjtött élményei adtak inspirációt.

A rendezvény megnyitója közép-európai idő szerint 15.00-kor, az esti koncert 20.00 órakor kezdődik. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Az VI. DobóFeszt a Császlóci, illetve Szerednyei Polgármesteri Hivatal társszervezésében valósul meg.

 

Forrás: http://www.karpatalja.ma