Veress Ábel • Zongoraest

Györkös Mányi Albert Emlékház Ismeretterjesztő

VERESS ÁBEL zongoraestjére kerül sor 2019. OKTÓBER 30-ÁN, SZERDÁN, 18.30 ÓRÁTÓL a Györkös Mányi Albert Emlékházban.
🎵 Az ifjú zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója és a 2019 májusában megrendezett bukaresti Balassi Intézet által 15. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál Cziffra György tehetségdíjasa lett. E díj nyerteseként kerül sor kolozsvári zongoraestjére, melyen a 25 évvel korábban elhunyt világhírű magyar zongoraművész szellemiségét idézi.
🎵 Műsorán a következő művek hangzanak fel:
– Liszt F.: VI. magyar rapszódia
– Fr. Chopin: F-dúr ballada op.38
– Cl. Debussy: G-dúr arabeszk
– Bartók B.: Három csíkmegyei népdal
– Fr. Chopin: Gesz-dúr etűd op.10, no.5
– Fr. Chopin: Asz-dúr etűd op.25, no.1
– Fr. Chopin: Ász-dúr „hősi” polonéz op.53
– Liszt F.: VIII. magyar rapszódia
🎵 Az előadóest a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy és a Györkös Mányi Albert Emlékház közös szervezésében valósul meg, az ErGo Egyesület és az Emberi Erőforrás Minisztériuma támogatásával.
🎵 Szeretettel várunk mindenkit!
💢
🎵 VERESS ÁBEL ifjú zongoraművész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Tanárai Dr. Baranyay László és Dr. Hargitai Imre. Rendszeresen ad önálló zongorakoncerteket, nagy elhivatottságot érez a komolyzene ápolása iránt. Az elmúlt években több regionális és országos zongoraversenyen ért el helyezéseket, többek között harmadik helyezett lett az országos Ferenczy György Zongoraversenyen, Budapesten. 2018-tól nyaranta zongoraesteket ad a Balaton közepén, sétahajózással egybekötve, Klasszikusok a Balaton hullámain rendezvénycímmel. Több közös koncertje volt már Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművésszel is, mint például a 2016-os Szent György Napok nyitókoncertje. A 2019 májusában megrendezett bukaresti Balassi Intézet által 15. alkalommal megszervezett Magyar Zene Fesztivál Cziffra György tehetségdíjasa lett. E díj nyerteseként kerül sor Veress Ábel zongoraestjére, melyen a 25 évvel korábban elhunyt világhírű magyar zongoraművész szellemiségét idézi.
***
A Györkös Ház közönsége
A Györkös Ház eseménynaptára: www.emke.ro/node/487