V. Szabadság Csalogánya verseny

pin Gróf Mikó Imre Könyvtár Ismeretterjesztő

V. Szabadság Csalogánya – 1848 -katonadal verseny

A kolozsvári Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Kulturális Egyesület valamint a SzINT idén is megszervezi március 9. és 15 között a KOLOZSVÁRI TAVASZ elnevezésű fesztivált, amelynek témája idén is az 1848-49.-es forradalom és szabadságharc.
A Tavaszi Fesztivál keretén belül idén már negyedik alkalommal egy újabb megmérettetés lehetőségével bővítenénk programunkat, mely a rendezvényünk kezdő eseménye lesz: a „Szabadság csalogánya” című gyermekdal- és népdalverseny.
A gyermekdal- és népdalversenyt szintén kolozsvári és Kolozs megyei magyar és magyar tagozatos iskolák I.-IV. valamint V.-VIII. osztályos tanulói számára hirdetjük, amely 2020 március 9.-én (hétfő) 11.00 órától I-IV osztályosok mutathatják be dalismeretüket, valamint 14.00 órától kerül sor az V.-VIII. osztályosok vetélkedőjére.
A jelentkezőknek tudniuk kell 5 olyan katonadalt (esetleg gyerekdalt vagy népdalt), mely az 1848-as eseményekről szól. Ezen dalok közül elsőnek kell felírni azt a dalt, melyet választott a jelentkező, majd a többi négy dalból a zsűri választ.
Helyszín: a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány konferencia terme..
Kérjük szépen a jelentkezőket, hogy küldjék be kitöltött jelentkezési űrlapjukat 2020 március 5. -ig kézzel írott vagy elektronikus formában, és kérjük tüntessék fel a kapcsolattartó személy ( tanár, szülő ) telefonszámát vagy e-mail címét.
További információk a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány „ Gróf Mikó Imre Könyvtárában”,telefon:0264-590096, 0742274688, e-mail:
Szeretettel várunk minden kis dalolót és köszönjük a tisztelt tanárok közreműködését.