Urban Verbunk: Elemek tánca

Maros Művészegyüttes Ismeretterjesztő
HU: Urban Verbunk: Elemek Tánca
Az Urban Verbunk művészeti igazgatói, a Harangozó Gyula-és Junior Prima-díjas Moussa Ahmed és Tóth Judit Örökös Aranygyöngyös táncművészek a világ számos pontján és rangos rendezvényén képviselték a magyar kultúrát.
A különleges műsorban egyszerre van jelen tűz és víz, föld és levegő ugyanazon a színpadon.
… Erdőtűz, özönvíz, légszennyezés és ipari bányászat. A Föld kizsákmányolásának utolsó óráiban járunk, a figyelmeztető jelek egyre jobban átszövik a bolygó mindennapjait, mi mégsem foglalkozunk vele eleget….
Pedig az ember a négy elem uralta világban él, ezért négyféle temperamentummal és érzelmi tulajdonságokkal van felruházva.
Tüzesség és higgadtság, szabadságvágy és konformitás, bátorság és félelem. Minden embert különböző módon jellemző jegyek és tettek. Egy dolog azonban minden emberben közös: senki sem élhet a négy elem nélkül, csakis általuk és bennük. Ki így, ki úgy…
„Tüzes ritmusokkal az ereinkben, magasan szárnyalva a levegőben, vagy épp szemben úszva az árral dacolunk jeges hullámokkal, s bízunk benne, hogy lábunk egyszer újra partot ér. Remélve, hogy még unokáinknak is ugyanígy lehetőségük lesz rá.”
Stáblista:
TÁNC: URBAN VERBUNK
ZENE: SZITHA MIKLÓS
ÉNEK: PAÁR JULIANNA, FERENCZY GYÖRGY
KÖZREMŰKÖDIK: SOLYMOSI MÁTÉ, VIZELI MÁTÉ, BOGNÁR ANDRÁS
DÍSZLET: DECORARTIVE
JELMEZ: PAPP JANÓ
VIDEÓGRAFIKA: HÖLTZL GERGELY
HANG, FÉNY: NEXT STAGE TEAM
MŰVÉSZETI IGAZGATÓK: TÓTH JUDIT – MOUSSA AHMED
Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=Tn7jeG2_A_Y
Jegyek a helyszínen kaphatóak, de előzetes helyfoglalás szükséges: 0757059594-es telefonszámon hétköznaponként 9-13 óra között, valamint 17-19 óra között.
A szervezők fenntartják a programváltozás jogát! A járványhelyzet alakulása befolyásolhatja a program lefolyását. Az eseményen a járványügyi szabályok betartására kérjük a résztvevőket.
A jegyek ára 20 ron.