Ünnepi megnyitó – Bekecs Néptáncegyüttes

Négyfalusi Multikultúrális Közpon Ismeretterjesztő

Az idei Szent Mihály Napok ünnepi megnyitójának keretén belül (18 órától) minden kedves négyfalusit – és nemcsak! – meghívunk egy „barangolásra”. Gyulai Nagy Margit négyfalusi festőművész azt szeretné, ha alkotásain keresztül, melyet a tűzzománc tehnika és a grafika által varázsol szemeink elé, egy pár perc erejére minden érdeklődő elmerengjen, és a víziók által felismerje saját értékeit a művészeten keresztül, élményeit, tapasztalatait megosztva másokkal is.

A nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes jelenlegi formája 2007 novemberében alakult. Csapatukat akkor a Bocskai István Elméleti Líceum táncos kedvű diákjai alkották. A Bekecsalja képviselőiként vállalták a nyárádmenti népzene és neptánc melletti elkötelezettséget.
Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolnak a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, inkább bemutatott sorsok által a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés a céljuk. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel szélesíteni kívánják ezt a személyessé tételt.

A táncelőadást megelőzően a résztvevők a brassói Nagy-Mátka Néptánccsoport kiselőadását tekinthetik meg.

Belépő ára felnőtteknek 20 lej, 14 év alatti gyerekeknek pedig 5 lej, amely elővételben kapható a Frézia Mánia virágüzletben (Határ).