Újraélt figurák -Bemutató előadás

Maros Művészegyüttes Zene

Újraélt figurák
Válogatás a Közép-Erdélyi néptánc hagyomány sokszínű világából

A műsor Közép-Erdély színes hagyományaiból meríti táncanyagát. E térség sokszínű világát egyrészt a klasszikus, jól ismert néprajzi tájak találkozása, azok átmeneti formákban való egymásba olvadása, másrészt az etnikai sokszínűség adta tánc és zenei formavilág tarkasága adja. Az együttes válogatása tánctípusokban, zenei világban, viseletekben és tánc-hangulatokban egyaránt változatos.
Sor kerül Gerendkeresztúr, Dombó, Györgyfalva, Csabaújfalú vagy Girolt hagyományának bemutatására. A magyar néphagyomány erős megjelenítése mellett a küküllőmenti cigány és román ízek is láthatóak e műsorban, amely érzelmi sokszínűségre is törekszik. A figurák, melyek múltba vesztek még nagy múltú táncos falvakban is újraélednek a táncosok lábán és erős táncélményt jelenítenek meg az előadásban, mely nem nélkülöz humort és gondolati mélységeket sem.

Rendező – koreográfus : Varga János
Zenekarvezető : Moldován – Horváth István
Tánckarvezetők : Törzsök Zsuzsánna és Farkas Sándor Csaba
Menedzser / Igazgató : Barabási Attila Csaba

Jegyek kaphatóak február 19-től.
Jegyfoglalás/Információk:
Jegyek elővételben kaphatóak a Maros Művészegyüttes jegyirodájában, hétköznaponként 13:00-14:00 és 17:00-18:00 órától, valamint jegyfoglalás a 0746540292 telefonszámon.

A jegy ára 20 lej. A nemzetközi nőnap alkalmából minden kedves hölgyvendégünknek a belépője kedvezményes áron 3 lej értékben kiváltható.