Újra színpadon a Mara

Topolya, Művelődési ház Kultúra, kommunikáció

A bánsági szamurájt pénteken láthatja a közönség

A topolyai Mara Amatőr Színház az április kilencedikei bemutatóval együtt összesen két alkalommal adta elő városunkban a Művelődési Ház mozitermében Kucsov Borisz A bánsági szamuráj című darabját Körmöci Petronella, a Szabadkai Népszínház színésze rendezésében.

Az azóta eltelt idő alatt a társulat részt vett a Magyarcsernyén megrendezett Vajdasági Amatőr Színjátszók 21. Találkozóján, amelyről ezúttal egy díjjal tértek haza. Nevezetesen a darabbéli Nagynéni szerepét megformáló Szabó Erika nyerte el a Forum Könyvkiadó Intézet különdíját.

Akik még nem látták, illetve akik szeretnék újra megtekinteni az aktualitásokban bővelkedő, ironikus hangvételű fikciós tragikomédiát, azok megtehetik pénteken, május 13-án. Előzetesként annyit elárulhatunk, hogy az alkotás a Zatoichi című kultikus japán szamurájfilm átirata, a szerző a darabot bánáti környezetbe helyezte át, és ebben a környezetben zajlik a tarantinói elemekkel gazdagított történet, amelyben még egy beszélő macska is megjelenik.

Szereposztás: Zatoichi, csontkovács – Sörfőző Károly, Bandi, a barátja – Benedek Miklós, Nagynéni – Szabó Erika, Gésa Seitaro – Petrás Gizella, Gésa Osei, ikrek – Ejzler Evila, Kutsinawa, fő gonosz – Bogárdi Zsolt, Girnjo, kis gonosz – Bencsik Richárd, Nyomozó, valamint Hátori Jancsi, testőr – Világos Róbert, Öreg kocsmáros – Bata Rozálija, Macska – Bencsik Bertalan, Bemondónő – Bogárdi Vörös Emese, Madárijesztő és személyesen Takeshi Kitano – Turuc Roxána. A darabban közreműködött: Szőke Tamás (technikai munkatárs), Petrás Zoltán (díszletkészítő), Sörfőző Kornél (plakátterv), Baráth Attila (videók), Turuc Roxána (rendezőasszisztens) és Bogárdi Zsolt (zenei válogatás).

Az előadásra, amelyre pénteken tizenhét órai kezdettel kerül sor, jegyet foglalni a 024/713-515-ös telefonszámon lehet, vagy személyesen a Művelődési Ház irodájában munkanapokon 7-től 14 óráig. A belépődíj 150 dinár.

szamuraj