Tündérország szabadtéren

Tompa Miklós Társulat - Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Ismeretterjesztő

//Az előadásra az összes jegy elkelt.//

HELYSZÍN: A NEMZETI SZÍNHÁZ BELSŐ UDVARA. AZ ELŐADÁSRA VALÓ BELÉPÉS A PARKOLÓ FELŐLI NAGYKAPUN TÖRTÉNIK.
//
JEGYEKET ELŐVÉTELBEN ONLINE, A www.biletmaster.ro HONLAPON LEHET VÁLTANI, SZEMÉLYESEN, A SZÍNHÁZ NAGYTERMI JEGYPÉNZTÁRÁNÁL (HÉTFŐTŐL /JÚNIUS 15./ NAPONTA 10-12 ÉS 18-20 ÓRÁK KÖZÖTT), VALAMINT ELŐADÁS ELŐTT EGY ÓRÁVAL A KISTERMI JEGYPÉNZTÁRNÁL. AZ ELŐADÁSRA ÉRVÉNYESEK A SZABADBÉRLETEK IS.
//
A BELÉPÉS A JÁRVÁNYÜGYI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSÁVAL, MASZKBAN, A BEJÁRATNÁL TÖRTÉNŐ ÉRINTÉSMENTES LÁZMÉRÉS ÉS KÉZFERTŐTLENÍTÉS UTÁN TÖRTÉNHET.
//
A KÉTNYELVŰ ELŐADÁS JELTOLMÁCS SEGÍTSÉGÉVEL HALLÁSSÉRÜLTEK SZÁMÁRA IS KÖVETHETŐ.

George Ștefan:
TÜNDÉRORSZÁG

kortárs dráma

A Tündérország kiindulópontja valós tény: egy marosvásárhelyi vegyes családban a román és a magyar nemzetiségek közötti félreértések több generációt is érintenek, amelyek szeretettel és gyűlölettel fűszerezik sorsukat. Ezzel egy időben feltevődik a kérdés: Mi fájdalmasabb? Az, hogy a saját lányod annak a férfinak a fiába szerelmes, aki téged kommunista börtönre ítélt, vagy az, hogy a jövendőbeli vejed egy más etnikai csoport tagja?

George Ştefan szövege új szemszögből próbálja megvilágítani az örökös román-magyar etnikumok közötti konfliktust: előtérbe helyezi a megformált szituáció mélységes humán jellegét, háttérbe szorítva a politikait.

SZEREPOSZTÁS:

Szabados István: KILYÉN László; Szabados Krisztina: KISS Bora; Ștefan Remeș: NICU Mihoc; Călin Remeș: CRISTIANA Iorga; Eduard Remeș: PÁL Zoltán e.h.; Andreea: LOREDANA Dascălu

Rendező: KERESZTES&BLAGA
Video design: ADRIAN MATEI