Töltsük meg anyanyelvvel a Facebookot!

Bihar megye Ismeretterjesztő
Töltsük meg anyanyelvvel a Facebookot!
Az Ovisuli Egyesület és a Diákokért Egyesület 2017-ben indította azt a kezdeményezést, melynek lényege, hogy a közösségi médiát felhasználva ünnepeljük meg az anyanyelvet 🇭🇺 február 21-én. Az idén még többen csatlakoztak az öt évvel ezelőtti kezdeményezésünkhöz!
☝A program, felhívás lényege az, hogy a gyermekek közösen, vagy akár egyénileg magyar nyelvű mondókát, verset mondjanak el, erről a pedagógusok, szülők 📽 videófelvételt készítsenek, vagy jelentkezzenek be élőben Facebookon, és a videón jelöljék meg az Ovisuli Egyesület közösségi oldalát, így ünnepelve az édes anyanyelvet. 🙏 Az idén is azt szeretnénk, ha a szülők és nagyszülők is bekapcsolódnának és otthon, a közösen, családi környezetben elmondott mondókát és verset is megosztanák a közösségi oldalon szintén megjelölve az Ovisuli Egyesületet.
👉 Mint minden évben az idén is javasolunk egy mondókát az ovisoknak✅:
Gyere tavasz mondóka
Gyere tavasz várva várlak / hozz zöld ruhát fűnek, fának. / Azt mondják a cinegék, / itt a tavasz nyitnikék! / Kék ibolya, hóvirág, / csupa öröm a világ.
…és egy verset a kisiskolásoknak✅:
Lukács Gergő: A magyar nyelv
Magyar az én anyanyelvem, / S magyarnak is nevelkedtem. / Elmesélem itt most nektek, / Hogy a magyar nyelv a legszebb: / Minden, ami szívből fakad, / Tőle nyer pompás szavakat. / Lágy, mint kék ég alatti tó, / Van-e más nyelv, hasonló, / Mely érzéssel, erővel van tele? / Büszkék vagyunk mi, magyarok, erre!
❗Kedves pedagógusok, gyerekek, szülők, nagyszülők Facebookra fel! Február 21-én ünnepeljük együtt édes anyanyelvünket 🇭🇺
U.I.: A videó közzétételénél ne felejtsétek el megjelölni az Ovisuli Egyesület közösségi oldalát ilyen módon 👇👇👇
Szervezők:
✔Bihar megyei RMDSZ Nőszervezet
✔Ovisuli Egyesület
✔Diákokért Egyesület
✔Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete
✔Összefogás Nagyváradért Egyesület