Természetvédelem határok nélkül

Topolya Szociális, környezetvédelem
A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület Természetvédelem határok nélkül címmel természetismereti vetélkedőt szervez vajdasági, felső tagozatos általános iskolás diákok számára.

A vetélkedő az Együttműködés a közös természeti értékek megőrzéséért és népszerűsítéséért elnevezésű Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program HUSRB/1903/34/0002 számú projekt keretében valósul meg a Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft. és a Pannónia Alapítvány – Pannon RTV együttműködése eredményeként az Európai Unió támogatásával. A természetismereti vetélkedő célja, hogy a fiatalok ismereteket szerezzenek, illetve bővítsék tudásukat az őket körülvevő természeti értékekkel kapcsolatban, ezáltal tudatosuljon bennük azok védelmének fontossága.

A vetélkedő témája

A vetélkedő központi témája a vizes és gyepes élőhelyek, valamint a Szerbia és Magyarország közötti államhatár, határ menti térségének élővilága. Ezen élőhelyek különösen értékes élővilágnak adnak otthont, melyek különböző okokból kifolyólag, ám igen sérülékenyek. A határ menti térség ugyancsak bővelkedik természeti értékekben, ezért kiemelten fontos felhívni az itt élők figyelmét e kivételes értékekre.

Jelentkezés feltételei és regisztráció

A vetélkedőre 5-7. osztályos felső tagozatos, általános iskolás diákokból álló 5 fős csapatok jelentkezését várjuk Vajdaság területéről. A csapattagok eltérő évfolyama ajánlott, de nem feltétel, illetve iskolánként tetszőleges számú csapat regisztrálhat.

A csapatok az oldal alján található online regisztrációs lap kitöltésével és elküldésével jelentkezhetnek a vetélkedőre, melynek határideje 2021. május 10-e, hétfő éjfél.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes, munkanyelve magyar.

A vetélkedő menete

A vetélkedő egy internetes fordulóból, valamint egy személyes döntőből áll. A csapatok az internetes forduló online feladatlapjának linkjét 2021. május 13-án, elektronikus úton kapják meg a regisztráció alkalmával megadott e-mail címre.

Az online feladatlapok beérkezésének végső határideje 2021. május 27-e, melyről visszajelzést küldünk a csapatok részére. A határidőn túl érkezett feladatlapokat nem áll módunkban elfogadni és értékelni.

Az internetes forduló eredményét 2021. május 29-én, honlapunkon tesszük közzé, illetve e-mailben is értesítést küldünk a csapatok számára.

Díjazás

A beérkezett online feladatlapokat az Arcus Környezetvédő Egyesület szakembereiből álló zsűri értékeli. Minden résztvevő csapat köszönőlevélben részesül. Az internetes forduló legeredményesebb csapata 2021. június 12-én személyes döntőn vehet részt a projekt keretében Magyarországról érkező, az ottani vetélkedő első helyezettjével együtt Topolyán, melyet a topolyai művésztelepen tartunk.

A döntőbe jutott csapat tagjai elismerésként kétnapos magyarországi szakmai tanulmányúton vehetnek részt a nyári szünetben. A döntő és a tanulmányút megvalósulását az érvényben lévő járványügyi előírások befolyásolhatják.

A döntőről a Pannon RTV felvételt készít, amely bekerül a médiaház műsorába, illetve a Kecskeméti Televízió adásába.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a vetélkedőről, hívd a +381-64-306-36-28-as telefonszámot, vagy írj e-mailt egyesületünk címére.

Várjuk az érdekelt csapatok jelentkezését.

A vetélkedőhöz jó munkát és sok sikert kívánunk!

Regisztráció a Természetvédelem határok nélkül természetismereti vetélkedőre:

ONLINE REGISZTRÁCIÓS LAP KITÖLTÉSE