Teltház Dokumentum – Könnyű leckék

Úri cipő - kaptafa Akácfa utca 37-39., Budapest, 1072 Egyéb
A Dokumentum nevű programsorozatunkkal azt a célt tűztük ki, hogy családias, egyedi hangulatú teret adjunk a kortárs magyar dokumentumfilmeknek. Terveink szerint havi rendszerességgel tartanánk egy-egy előadást az arra fogékony közönségnek, a filmek megtekintése után pedig találkozunk és beszélgetünk az alkotókkal.

Az eseményekre 1000 forintos áron kínálunk jegyeket, melyeket elővételben a helyszínen lehet megvásárolni. Lehetőség van a jegyek lefoglalására telefonon (+36205611548), ebben az esetben a film kezdése előtt fél órával vegyétek át őket, mert az át nem vett jegyeket ezek után szabaddá tesszük és értékesítjük. A jegyet megvásárlók az első saját részre történő rendelés alkalmával 15% kedvezményt kapnak a pultnál.

Következő filmünk a Könnyű leckék lesz, melynek megtekintése után Zurbó Dorottyával a film rendezőjével és Kafiya Said Mahdival a film főszereplőjével lesz lehetőség beszélgetni majd.

Cím: Könnyű leckék

Alkotók: RENDEZŐ: Zurbó Dorottya, SZEREPLŐ: Kafiya Said Mahdi, PRODUCER: Ugrin Julianna, OPERATŐR: Natasa Pavlovskaya, VÁGÓ: Sass Péter, ZENE: Balázs Ádám, HANGMÉRNÖK: Várhegyi Rudolf, GYÁRTÁSVEZETŐ: Böjte Ágnes, FÉNY: Salma Levente

Történet:
A Könnyű leckék egy gyönyörű fiatal szomáliai lány életét tárja elénk, aki a felnőtté válás határán minden szálat el kell, hogy szakítson, ami hazájához köti, hogy új életet kezdhessen Magyarországon. A költői hangvételű filmben a leghétköznapibb szituációk során szembesülünk a legnagyobb tabukkal, ahogy a lány elindul az asszimiláció útján és lépésről lépésre elsajátítja az európai szokásokat. Édesanyja áll hozzá a legközelebb, ő segítette a szökését is, most mégis egyre nagyobb kulturális szakadék tátong köztük. Hogyan is mondhatná el neki a változásokat, amiken keresztül megy? Ez a belső vívódás és a feloldozás iránti vágy válik filmmé a vásznon és talán ez az egyetlen útja a vallomásnak is.

Zurbó Dorottya dokumentumfilmjének világpremierje a Locarno Filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának versenyprogramjában volt.

A filmet forgalmazza az ELF Pictures.

A vetítéshez projektort a Fehér Nyúl Sörfőzde biztosította.