Tekergő gyakorlati meseműhely

Bethlen Gabor Kollegium Nagyenyed, Nagyenyed Ismeretterjesztő

7-et egy csapásra, Tekergő gyakorlati meseműhely

Gyere el Te is, győzzük le együtt a mesemondás hétfejű sárkányát.

A műhelymunka során hét lépésben járjuk körbe az élőszavas mesemondás, a történetmesélés fortélyait, nehézségeit, intenzív egyéni és csapatmunka segítségével vágjuk le hétfejű sárkányunk mind a hét fejét.
A 10 órás műhelymunkát nem csupán gyakorló pedagógusoknak, de egyetemi hallgatóknak, könyvtárosoknak, múzeumpedagógusoknak is ajánljuk, ugyanakkor bárkinek, aki szeretne mesélni, vagy hozzánk csatlakozni.
A történetmesélés az emberrel együtt született. A mesék történetekből szövődtek, majd kereskedők hozták-vitték magukkal távoli vidékekről. Egy jó portéka mellé, ma is mese jár. Olykor az a jó portéka, lehet a számtanóra, amit szeretnénk a gyerekkel megszerettetni, de lehet, hogy egy múzeumi tárgyat ismertetnénk meg a látogatókkal rendhagyó módon, vagy akár csak egy szőnyeget szeretnénk továbbadni. Ki ne hallgatná meg szívesen a varázsszőnyeg történetét?
Mi Tekergők nagy hangsúlyt fektetünk a szavakkal való képalkotásra, a fantázia frissen tartására. Meselátó szemek, mesehalló fülek nélkül se mesélni, se mesét hallgatni nem lehet, mindezek élesítése erősíti a mesébe zárt élményt. Módszereink között helyet kap ugyanakkor a dramatizálás, az improvizáció is, hiszen akár gyerek, akár felnőtt közösségekben mesélünk, adódhatnak zavaró körülmények, melyeket az adott helyzetben kezelni kell.
A 10 órás képzésre való jelentkezéskor, nem feltétel, hogy mesemondói tapasztalata legyen már a résztvevőnek.

A műhely vezetője: Hajós Erika, a Tekergő Meseösvény Egyesület mesemondója.

Műhely ára: 70 RON/fő
Maximális létszám: 20 fő

Jelentkezési lap:https://forms.gle/VwRte6ooMJ96MCQd7