Tanulásmódszertan online térben

online esemény Ismeretterjesztő
ERRE AZ ELŐADÁSRA A HELYEK BETELTEK! De a következő kettőre még regisztrálhatsz itt: https://forms.gle/rD6qdE8Vho4oKU1HA
📚Tanulásmódszertan online térben
🕔Időpont: 2020. november 24. (kedd), 17.00-19.00 óra között
👉A digitális oktatásra való átállás nagy kihívás elé állította a pedagógusokat, diákokat és a szülőket is, de mi, pedagógusok tekinthetünk erre lehetőségként is. Saját tapasztalatomból kiindulva elmondhatom, hogy az online óráknál még szükségesebb széleskörű módszertani repertoárt bevetni, valamint minél jobban segíteni a gyerekek önálló, hatékony tanulását – vallja Lantos Mihály tanulásmódszertani tréner, egyetemi oktató.
🗣️A Lépéselőny módszer, ami valójában egy tanulásmódszertani gyűjtemény, számtalan oldalról támogatja a gyerekek hatékony és élményszerű tanulását.
🧔Lantos Mihály előadásában ennek a módszernek az elméleti alapjait mutatja be, hiszen a Lépéselőny módszer egy olyan tanulási stratégia, ami az elme természetes, ösztönszerű működésére épül.
👨‍💼Az előadó megoldást kínál a fiatal diákok, általános és középiskolás korosztály számára a tanulással kapcsolatos problémák kezelésére.
📢Ötleteket ad a pedagógusnak, hogy egyszerű, praktikus módszerek segítségével hogyan lehet:
– a gyerekeket minél korábban megtanítani tanulni;
– megtartani a gyerekek pozitív hozzáállását a tanuláshoz;
– elérni, hogy a tanulás ne kudarc, hanem sikerek, énerő és önbizalom forrása legyen;
– segíteni a diákokat egyéni tanulási stratégiájuk felépítésében;
– közös fejlesztőmunkákat végezni a diákokkal a hatékonyabb tanulás érdekében.