Tábor a Halászcsárdán

Zenta, Halászcsárda Kultúra, kommunikáció

Július 17-e és 19-e között Zentán a Halászcsárda üdülőtelepen kézműves- és fafaragótábort tartanak. Az eseményt Bővíz Szilárd, a Tiltott Csíki Sör forgalmazója szervezi a zentai Rozetta Kézműves Társasággal karöltve. A szervező elmondta, hogy a táborhoz nem sikerült pályázati pénzhez jutniuk, ezért önerőből szervezik, a tervezettnél szerényebb keretek között.

– Így is megtartjuk, hiszen sokan érdeklődnek, várják a rendezvényt, amelyet a zentai Rozetta Kézműves Társasággal, a Puskás Ferenc által koordinált fafaragókkal, S. Belec Anikó rajztanárnővel és Kolić Róbert festőművésszel valósítunk meg közösen. S. Belec Anikó a legkisebbekkel foglalkozik majd, Kolić pedig a felnőtt festőkkel, ugyanakkor a rozettások csuhébábu-készítésre, nemezelésre, szövésre és kosárfonásra tanítják a gyermekeket, lesz fára való égetés, és az eredeti tervek szerint a jurtát is felállítják. Lesz, ami lesz az idén, s ha jól sikerül, akkor arra törekedünk majd, hogy jövőre egy kicsit nagyobb legyen a rendezvényünk – magyarázta a szervező, és elmondta, hogy a tábor helyszíne saját telkükön lesz a Halászcsárdán a Žitopromet üdülőjétől nem messze, ugyanakkor az üdülő területén több helyet is kijelölnek, ahol úgyszintén lesznek majd programok. A szervezők a zentai idegenforgalmi irodával abban egyeztek meg, hogy készítenek egy térképet, amelyen feltüntetik a történések helyszíneit.

– A fafaragótábornak lesznek kísérőrendezvényei is, amelyeket a nagyközönség is megtekinthet. A rendezvény vélhetően családias, hangulatos légkörben fog eltelni, már Topolyáról és Szabadkáról is jelezték vendégek, hogy szívesen eljönnének, és meglátogatnának minket családostul. Ezért is készülünk úgy, hogy a szülők is ki tudjanak kapcsolódni. Mindazok, akik azt szeretnék, hogy gyermekeik a tábor keretében kipróbálhassák őseink foglalkozásait, a 060/306-3899-es mobilszámon vagy a községi idegenforgalmi irodában jelentkezhetnek, illetve a Csíki Sör – Szerbia Facebook-oldalán informálódhatnak – mondta a szervező.

Forrás: Magyar Szó