Szülők Iskolája rendezvénysorozatÜFüggőségek

Báthory István Elméleti Líceum, Kolozsvár Ifjúsági, gyermek

Tisztelt Szülők!

A Báthory István Elméleti Líceum és a Báthory Szülői Szövetség, idén Szülők Iskolája rendezvénysorozatot szervez, melynek keretében pedagógusok és szülők együtt töltődhetnek és olyan tippeket, tanácsokat kaphatnak, amelyeket a mindennapokban hasznosíthatnak a gyermeknevelés során.
A rendezvénysorozat következő előadása V-VIII. osztályos szülőknek szól, amely során a szülők számos, aktuális helyzetre és kérdésre kaphatnak magyarázatot illetve választ a függőségek témakörében, Kalóz János pszichológustól, addiktológustól, a Báthory Szülői Szövetség keretében működő szakembertől.
A serdülőkor a gyors és drámai változások időszaka, amely fokozott kockázatvállalással és a külvilág fele való fordulással jár. Hogyan „vészeljük át” a serdülőkor ingadózásait? Hogyan támogassuk a gyerek hatékony személyiségfejlődését? Hogyan ismerjük fel a serdülőkor atipikus jellemzőit? Ezek azok a gyakori kérdések, amelyek a szülőkben megfogalmazódnak. A függőségek kialakulása gyakran a serdülőkorban alapozódik meg. Függőséget kialakíthatnak drogok, kémiai szerek, de ide tartozik a viselkedési függőség is. A kábítószerezésen, az alkoholizmuson, és dohányzáson kívül tehát, beteges méreteket ölthet a játékszenvedély, a számítógépes, internet és videófüggőség, a a vásárlási kényszer, stb.
Ilyen jellegű információkkal bővülhetnek az előadás során, ahol a szakembertől számos gyakorlatias jellegű tanácsot is kaphatnak.

Időpont: 2019. március 27., szerda, 18:00 óra
Helyszín: Báthory István Elméleti Líceum díszterme.
Jelenlétére számítunk!