SZMCS felhívása: Kedves cserkésztestvérek!

Felvidék Vallás

Arra szeretnélek megkérni benneteket,hogy csatlakozzatok és továbbítsátok Ferenc pápa felhívását a közös imára, március 25-én 12:00 órakor.
Az Elnökség tagjaival szeretettel gondolunk rátok,vigyázzatok magatokra és egymásra! A lehetőségekhez mérten cserkészkedjetek, tehát szervezzetek rendszeresen az online térben cserkésztalálkozókat a jelenlegi és egykori őrsötök tagjaival, cserkészbarátaitokkal, “közösen” vegyetek részt online kulturális (pl. mese, színdarab, film megnézése, majd átbeszélése) és hitéleti programokon (pl. istentisztelet, közösségi ima, szentmise, keresztút közvetítéseken).
Szeretettel kívánok mindehhez:
Jó munkát!
Kismedve

Íme a Szentatya felhívása:

„A vírus keltette világjárványra világerejű imádsággal akarunk válaszolni, irgalommal, gyengédséggel. Maradjunk egymás mellett. Éreztessük közelségünket a leginkább egyedül álló és legtöbbet szenvedő emberekkel” – mondta Ferenc pápa.

A Szentatya arra kérte a hívőket függetlenül attól, hogy melyik keresztény felekezethez tartoznak, hogy március 25-én 12 órakor közösen mondják el a Miatyánk-imádságot.

Az egyház ezen a napon ünnepli a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét, amelyen az Úr születésének hírül adására emlékeznek. Ferenc pápa elismeréssel szólt a fáradhatatlanul dolgozó orvosokról, ápolókról, egészségügyi dolgozókról, önkéntesekről, valamint az utcán szolgálatot teljesítő rendőrökről és katonákról. A Szentatya együttérzését fejezte ki a földrengés sújtotta Horvátország iránt.

Forrás: Cserkészek/SZAKC