Színház vs. Való Világ – előadás

Csíkszereda Kultúra, kommunikáció

Dr. Prohászka-Rád Boróka: „Színház az egész világ” – Színház vs. Való Világ – előadás Sepsiszentgyörgyön

A Kávéházi előadások következő előadója Dr. Prohászka-Rád Boróka, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa lesz, aki 2017. március 21-én, kedden Sepsiszentgyörgyön a Tein Teahouse-ban tart előadást 18 órai kezdettel.

„Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében…” (Shakespeare: Ahogy tetszik, II. felvonás 7. szín, ford. Szabó Lőrinc)

event_boro_sepsi

Az előadás keretén belül olyan kérdésekre keressük a választ, mint például, hogy mit jelent ma a színház, mi a színházi élmény, miben más, mint például ha otthon elolvasunk egy regényt vagy akár egy színdarabot? Mitől élő ma is a színház, még akkor is, hogyha a tévében sugárzott rengeteg film, sorozat, vetélkedő – köztük olyan is, mint a Való Világ, vagy az interneten elérhető virtuális világok végeérhetetlen sora a versenytárs? És hogyan viszonyul a színház a való világhoz? Mi történik, történik-e velünk valami, amikor belépünk a nézőtérre, elfoglaljuk helyünket, felgördül a függöny és az úgynevezett „világot jelentő deszkákon” a színész a szemünk láttára változik Rómeóvá, Ádámmá vagy akár Luciferré?

Az előadásra a belépés ingyenes, mindenkit várunk szeretettel!