Színház: Beugrás

Spektrum színház, Marosvásárhely Kultúra, kommunikáció
Időpont: 2023. január 28. 19:00 – 21:00

Beugrás
Bűnügyi komédia két részben
A Spektrum Színház, már a nevéből is következően – tekintve, hogy a spektrum alapvetően a sokszínűségre utal—következetesen, követésre méltó alapossággal végzi a különböző hagyományok őrzését, továbbéltetését kultúránk kincseinek felismerése, akár újjáélesztése, őrzése érdekében. A legutóbbi példák is ezt igazolják, akár legutóbb a Tamási darabok sorozatára, vagy Petőfi felragyogtatására gondolunk.
Jelen alkalommal egy eléggé ismeretlen, bizonyos korokban megtagadott, vagy tiltott területre kerül sor, az 192O-194O közötti korszakban a magyar színházi élet terén intézmények kemény küzdelmet folytattak a Trianon utáni intézménysorvasztó politika káros hatásinak legyőzése érdekében.
A Beugrás című előadás, mely egy Lengyel Menyhért ötlet felhasználásával készült, bizonyos fokig tisztelgés e korszak színházi emléke előtt. Megidézi az akkori színház bizonyos eszközeit, a fordulatos, meglepő, vagy bohózati történések dramaturgiai elemei, a meglepetés gyakori szándéka, a korabeli világ szokásainak, vagy akár zenei hangulatainak, az illúziókeltésre törekvő színészi játéknak, akárcsak a poéntírozás eszközeinek terén, melyek a közönség szórakoztatására törekednek. A színész és néző centrikus színrevitel kapcsán egy belső szándékot követünk. Idézve az egyik ismert szlogent: „Szervusz pajtás, szervusz jó közönség” A jelenben a pandémia, az ukrajnai háború és a gazdasági válság nyomasztó hatása is indokolja a színpadi vidámság jelenlétét…
Mindenkinek kellemes időtöltést, jó szórakozást, valamint némi elmélkedést kívánunk az emberi természet gyarlóságairól!
Szövegkönyv és rendezés: Kovács Levente
Szereplők: Márton Emőke Katinka, Szász Anna, Pál Hunor, Tasnádi Ádám, Kárp György, Tatai Sándor valamint Kerolájn, m.v.
Díszlet, jelmez: Takács Tímea
Fény- és hangtechnika: Incze Róbert
Belépés díja: 20 Lej.
A jegyek kiválthatók a Spectrum Színház jegypénztárában hétköznap 10.00-13.00 óra között, illetve az előadás előtt 2 órával.
Előzetes foglalás a 0744 301875 telefonszámon.