Szenteleky-Leskovac Műfordító Tábor 2020

Kishegyes Kultúra, kommunikáció

Az ötödik vajdasági műfordító táborra a kishegyesi Kátai Vendégházban kerül sor 2020. szeptember 11-13 között. Az újvidéki Híd Kör Egyesület és a sziváci Szenteleky Kornél Művelődési Egyesület által hagyományosan megrendezett táborban intenzív fordítási gyakorlatok folynak magas szintű szakmai irányítással. Az idei táborban a fordítás gyakorlati részére helyezzük a hangsúlyt. A táborban előben és online vehetnek részt a fiatal fordítók.

Ebben az évben Bakos Petra egyetemi oktató, Marko Čudić egyetemi oktató, irodalomtörténész, esszéista és műfordító, Orovec Krisztina újságíró,műfordító és Rajsli Emese műfordító, szerkesztő által vezetett műhelymunkákon vehetnek részt az érdeklődők.

A szombati nap folyamán még két könyvbemutatóra is sor kerül. A műfordításról Orovec Krisztina Rajsli Emesével beszélget a legutóbbi fordításkötetei kapcsán. Ezt követően bemutatják az Üvegplafon? című kötetet is. Lendák-Kabók Karolinával a kötet szerkesztőjével és a jelenlévő szerzőkkel Bakos Petra beszélget.

Támogatók:

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság

Magyar Nemzeti Tanács

Bethlen Gábor Alap

Forum Könyvkiadó Intézet

Forrás: Vajdaság Ma