Szakmai hétvége fiatal jogászok számára

Fruška gora Tudomány, oktatás

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet (VMJE) szeptember 25. és 27. között szervezi meg Ifjúsági Szakmai Hétvégéjét a Tarcal-hegységen található Ceptor Andrevlje konferenciaközpontban.

Mivel idén a járványügyi helyzetre való tekintettel az egylet nem tudta megszervezni a hagyományos értelemben vett nyári egyetemét, ezért egy tartalmas hétvégét kínál az ifjú jogászoknak és joghallgatóknak.

A szakmai hétvégén 12 fiatal jogász és joghallgató vesz részt, emellett a programok és előadások egy részére több nappali résztvevő is érkezik majd. A rendezvényt a járványügyi előírásokkal összhangban szervezik meg, így a résztvevők maximális létszáma korlátozott, de a nagy érdeklődés miatt a pénteki és szombati előadásokat élőben közvetítik a VMJE Facebook-oldalán.

A fiatal jogászok és joghallgatók érdekes és hasznos előadásokat hallhatnak. Az Ifjúsági Szakmai Hétvégén Dr. Dudás Attila, az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának rendkívüli tanára, Szilágyi Miklós ügyvéd, Dr. Lázár Zsolt, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara Szociológia Tanszékének rendes tanára, Búcsú Árpád, az Óbecsei Alapfokú Bíróság bírája, és Dr. Mészáros Zoltán történész előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.

Forrás: Vajdaság Ma