Szak-ember a gyakorlatban

Online esemény Ismeretterjesztő
Szak-ember a gyakorlatban – és most tegyük félre a tankönyvet –
Sokféle módszerrel tudunk segíteni a hozzánk fordulókon, ezek egyike a művészetterápia. E módszer összehangolja a művészet kreatív folyamatait az érzések, gondolatok kifejezésével. Többféle terápiás megközelítés is ismert, a különböző felhasználási területek lehetőséget nyújtanak az egyéni és csoportos formára, az önismeret fejlesztésére, gyógyításra, rehabilitációra.
Jelen alkalom betekintést ad egy művészetterápiás csoportvezető tapasztalataiba, a módszer alkalmazásába, hatásmechanizmusába. Személyes történeteken keresztül az elakadások és megoldások, ideák és dilemmák „a segítőnek ki segít?” helyzetek ábrázolásával a szakember útja válik láthatóvá.
2022. február 21-én, hétfőn 18 órától a művészetterápia alkalmazott területét járjuk körbe, interaktív workshopunkon Nagy-György Attila kiképző művészetterapeuta személyes történetein keresztül közösen beszélgetünk a művészetterápiáról. Attila a Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület kiképző szocio- és művészetterapeutája, valamint elnökhelyettese. Sokéves és széleskörű tapasztalatait az Országos Ideg- és Elmegyógyintézetben (OPNI) és Tündérhegyen is gyűjtötte.
Interaktív workshopunkon az alábbi témákról beszélgetünk majd:
🎨 Mi a művészetterápia?
🖌️ Hogyan segít a művészetterápia?
❓ Ki segít a segítőnek?
Az esemény célja, hogy a humán pálya iránt érdeklődők az akadémiai megközelítésen kívüli, főleg tapasztalati szempontok mentén is tehessék fel kérdéseiket, alakíthassanak véleményt a témával kapcsolatban. Mindent összevetve az esemény egy találkozás.
Szívesen csatlakoznál az eseményhez?
A jelentkezőktől 3000 forint részvételi hozzájárulás kérünk. Amennyiben nehézséget okoz számodra az összeg kifizetése, kérjük, keress minket az elérhetőségeken. Kedvezménnyel támogatjuk, hogy aki jönni szeretne, annak a pénz ne legyen az akadály!
A jelentkezés a hozzájárulás átutalását követően kerül véglegesítésre emailben, ezáltal a részvétel biztosítva van. Az eseményt megelőző hetedik napig történő értesítés esetén a szervezők a részvételi hozzájárulást visszautalják, azt követően az összeg nem kerül jóváírásra.
Szeretettel várunk az eseményen!
A szervezők:
Nagy-György Attila (kiképző szocio- és művészetterapeuta)
Tóth-Czopyk Zsombor (pszichológusjelölt, képződő művészetterapeuta)