Stádium-díj átadása

Budapest Nemzetközi

A Stádium-díj ünnepélyes átadására november 15-én, de. 11. órától kerül sor, Budapesten, az  OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1146 Budapest, Thököly út 58-60.).

Több ezer Kárpát-medencei magyar középiskolás szavazott a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és a Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap által alapított Stádium-díjról.

A díjat az alapítók a diákságnak a nemzeti és a keresztény értékrend mentén való megszólítása érdekében hozták létre, mely három kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el. A díjátadó ünnepségre 2019. november 15-én (pénteken), de. 11 órától kerül sor, az OKISZ Inkubátorház Dísztermében (1076 Budapest, Thököly út 58-60.).

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke szerint rendkívüli jelentősége van annak, hogy a magyar ifjúság a nemzeti hagyományainkat a jelennel összekötő egységes megszólítást kapott. Annak pedig még nagyobb a jelentősége, hogy erre megszólításra – már rögtön az indulásnál – több ezer fiatal reagált is. Nemzetség és hazaszeretet azon titok, mely mindent egyesít, mondta Széchenyi Tímea, s beszélt arról is, hogy dr. Fazekas Istvánnal, a Stádium főszerkesztőjével a Széchenyi család abban is megállapodott, hogy a jövőben a Stádium a magyar ifjúság lapja lesz.

Forrás: Felvidék.ma/SZAKC