Sportkutyák és sportoló kutyák támogatása

Online Ismeretterjesztő
Hogyan lehet fejleszteni kutyánk sporthoz szükséges képességeit, készségeit úgymint testtudat, izomerő, gyorsaság, állóképesség? Milyen lehetőségek vannak egy aktív sportkutya támogatására?
Miért fontos a bemelegítés, levezetés és a nyújtás, aminek segítségével a balesetek, sérülések előfordulását is csökkenteni lehet?
A fenti kérdésekre keresem a választ előadásomban, amelyben a hobby-sportoló kutya-gazdi párosoknak is szeretnék hasznos ismereteket átadni.
Az előadóról:
Galántai Viktória vagyok, 2011-ben az elsők között végeztem kutya-fizioterapeutaként a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság képzésén.
Mióta az eszemet tudom kutyamániás voltam, mindig is tudtam, hogy egyszer kutyákkal szeretnék foglalkozni, de a korábban klasszikus állatorvos/kutyakozmetikus/kiképző irányokat különféle okok miatt nem éreztem a magaménak. Amikor rátaláltam a kutya-fizioterapeuta képzésre rögtön tudtam, hogy ez az, amit nekem találtak ki. Azóta nagyon sok kutya és gazdi kereste a segítségemet, akiket az első években saját otthonukban kezeltem, majd 2017-ben megnyitottam saját rendelőmet Dunaharasztin, a Mátyás Állatorvos Központban. A Központ ortopéd specialista és általános állatorvos kollégáival együttműködve nem csak műtét utáni rehabilitációra, hanem sokszor a műtét elkerülése végett jönnek hozzám a betegek és gazdáik, illetve egyes problémák lézeres kezelésére is kerülnek hozzám kutyusok.
Mivel a megelőzés fontosságának gazdikkal való megismertetése már hosszú ideje az egyik fő célom, évek óta tartok sport- és hobbikutyásoknak rövid tanfolyamot a bemelegítés, levezetés és nyújtás témában, korábban fizioterapeuta és állatorvos kollégákkal együtt.
Mindezek mellett szintén a megelőzés részeként kutya fitnesz csoportos képzéseket is tartottam a Városi Kutya Tanoda szervezésében.
Vallom, hogy kutyáknál is fontos az ép testben ép lélek, így saját kutyámmal is igyekszem sportos életmódot folytatni, rendszeresen canicrossozunk és mantrailing gyakorlatra járunk.
Az előadás időpontja: 2023.01.24. 19:30
Várható időtartama: 45 perc
Részvételi díj: 3.000,- Ft
Regisztráció zárása: 2023.01.23. 12:00
Fontos információk:
*Az előadás 7 napig visszanézhető.
*A kurzus online módon, a Zoom rendszerén keresztül kerül lebonyolításra.
*A résztvevő felel azért, hogy a technikai feltételei megfelelők legyenek. Ezek hiányában a kurzus technikai minőségéért felelősséget vállalni nem tudunk.
*A Zoom-linket az előadást megelőző napon e-mail útján küldjük el.
Egy emberhez egy belépési link tartozik, amellyel egy eszközön lehet belépni.
*Az előadás prezentációjának anyaga nem kerül kiadásra.