(S)Írd ki magadból – Feldmár Könyvklub

Online Kultúra, kommunikáció
Arra gondoltunk, hogy ebben az évben minden hónapban választunk egy könyvet és útjára indítunk egymással párhuzamosan egy személyes és egy online, csoportos esemény-sorozatot, ahol az adott szépirodalmi mű segítségével fókuszálunk önmagunkra. Ez az eseményünk az online sorozat első alkalma, ahol választott ihletforrásunk Matt Haig: Éjféli könyvtár című könyve lesz.
Az online könyvklub beszélgetésekre havonta egyszer, novemberig minden hónap utolsó péntekén, illetve december utolsó csütörtök estéjén 18.00-tól 20.00-ig Temesvári Ági vár benneteket. (Kivéve a júliust és augusztust, amikor nyári szünetre megyünk.)
Az egész éves eseménysorozatban a különböző könyvek segítségével lesz lehetőségünk megosztani saját megéléseinket, rálátnunk élethelyzeteinkre vagy önreflektíven ránézni esetleges elakadásainkra. Amellett, hogy kapcsolódunk egy közös kedvenc, az olvasás élménye mentén.
2022-ben, a (S)Írd ki magad – Feldmár Könyvklub esemény-sorozatában a következő könyvekkel dolgozunk majd:
– Januárban: Matt Haig – Éjfél könyvtár
– Februárban: Sally Rooney – Hová lettél szép világ
– Márciusban: Grecsó Krisztián – Vera
– Áprilisban: Kiss Edina – Égszínkék
– Májusban: Jessie Burton – A babaház úrnője
– Júniusban: Szabó T. Anna – Senki madara
– Szeptemberben: Charles Dickens – Szép remények
– Októberben: Czakó Zsófia – Nagypénteken nem illik kertészkedni
– Novemberben: Anna Gavalda – Együtt lehetnénk
– Decemberben: Aldous Huxley – Szép új világ
Az egyes alkalmakon való részvétel díja 3900 Ft/ alkalom.
Kiknek ajánljuk az online könyvklub csoportokat?
Bárkinek, akinek hozzánk hasonlóan szenvedélye a könyvek, az olvasás, a személyes történetek és ezen felül szeretne az olvasottak segítségével önreflektíven rálátni a saját élethelyzeteire. De ha úgy érzed, most jött el az idő, hogy közelebb kerülj az olvasás élményéhez, akkor is szeretettel várunk.
Párhuzamosan, lehetőséged van részt venni Huszár Annamari biblioterapeuta személyes alkalmain is, minden hónap utolsó szombat délutánján (az online alkalmak másnapján), ahol irodalom-terápiás eszközökkel dolgozza fel a csoport az adott művet. Ugyanúgy a fenti listában felsoroltakat. Bővebben lásd a személyes csoport eseményét: https://fb.me/e/24nqs721X
FONTOS: a csoporton való részvételhez jó, ha elolvasod az adott könyveket (már csak az élményért is), de ha még nem olvastad, vagy nem értél a végére, azzal sem zárod ki magadat.
Felhívjuk figyelmed, hogy a regisztrációs űrlap kitöltése és beküldése elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár.