SEMPRE koncert

Csíki Mozi, Csíkszereda Zene
Időpont: 2022. JÚLIUS 11., HÉTFŐ, 19:00
🇭🇺 A Sempre együttest a régizene tolmácsolására szakosodott zenészek alkotják. Az együttes repertoárja elsősorban 18. századi barokk zenéből áll, de a koncertprogramok között szerepelnek 17. századi darabok és a klasszicizmust megelőző időszakból származó művek is.
Az együttes tagjai nagy hangsúlyt helyeznek az előadás hitelességére mind a zenei stilisztika, mind a hangszerek tekintetében, amelyek az eredeti történelmi hangszerek hű másolatai, valamint az alapos zenetudományi kutatásra is, ami lehetővé teszi számukra, hogy eredeti repertoárkoncepciókat alkalmazzanak.
A műsor az európai barokk zene új perspektíváját kínálja korhű hangszereken. Valószínűleg mindannyian hallottunk már Vivaldiról, Bachról, Händelről, Rameau-ról, Corelliről. A Baroque Unknown e zenei korszak egyik „ismeretlen oldalát” tárja fel a közönség előtt, amelynek alkotásai között még mindig tucatnyi, száz, sőt talán ezer oldalnyi, országunkban nem kellően feltárt kotta található.
Kevéssé ismert vagy soha nem hallott nevekről van szó: Brescianello, Albicastro, Heinichen, Pisendel, Chédeville vagy Werner. Ezek a zeneszerzők fontos stílusjegyekkel járultak hozzá az egyetemes zene fejlődéséhez, de – egyelőre nem tudjuk, milyen okból – „ismeretlenek” maradtak, vagy legalábbis nem váltak annyira ismertté, mint kortársaik.
ℹ️ Bővebb információ a koncertről és az előadóról: https://regizene.ro/hu/artist/sempre-ro/
🎫 Jegyek: https://regizene.ro/hu/jegyek-2/
Jegyek és bérletek elővételben és a fesztivál alatt a Csíki Moziban válthatók, illetve a koncertek helyszínén, az előadások előtt egy órával.
FESZTIVÁLBÉRLET – A fesztivál minden koncertjére érvényes bérlet ára 150 lej/fő.