Sámánok és mesternövények…

Györkös Mányi Albert Emlékház Nemzetközi

Nyitott szemmel | Sámánok és mesternövények–Peru misztikus arca

🌄 A perui hagyományok szerint a sámánok a természet papjai: értik a nyelvét és képesek közvetíteni tanításait az emberek felé. Gyógyító erejük szintén a természet erejéből táplálkozik, amelynek az ember testi, lelki és szellemi vonatkozásaiban is szerves része. Misztikus cselekedeteik értelmét csak a beavatottak ismerik, mégis mindenkire hatással vannak, aki kapcsolatba kerül a szertartásaikkal. Kevesen tudják, hogy Peruban a sámánokat nemzeti kincsként tartják számon, a helybeliek – és egyre gyakrabban a messze földről odalátógatók – gyógyító erejükben bízva keresik fel őket, amikor a hagyományos gyógymódok csődöt mondanak.
🌄 PERU MISZTIKUS ARCA – SÁMÁNOK ÉS MESTERNÖVÉNYEK címmel ebbe a misztikus világba szeretnénk elkalauzolni közönségünket DÁNÉ MELINDA CSILLA gyógypedagógus és DR. SZALMA ANNA-MÁRIA néprajzkutató segítségével, akik maguk is tapasztalhatták a gyógyító sámánok működésének erejét.
💢 A Györkös Mányi Albert Emlékház NYITOTT SZEMMEL című világjáró sorozatának idei első estjére 2020. JANUÁR 30-ÁN, CSÜTÖRTÖKÖN, 18.30 ÓRÁTÓL kerül sor.
💢 A sorozat társszervező házigazdája LACZKÓ VASS RÓBERT.
💢 Szeretettel várunk mindenkit!
***
A beszélgetősorozat szervezője a Györkös Mányi Albert Emlékház Emlékház, társszervező házigazdája Laczkó Vass Róbert
***
A Györkös Ház közönsége
A Györkös Ház eseménynaptára: www.emke.ro/node/5533