Rossz versek – Költészet nap

Három Holló / Drei Raben Kultúra, kommunikáció

Egy éve költöztünk a Három Holló / Drei Raben csodálatos színháztermébe, ennek megünneplését nem bízzük a véletlenre. Az elmúlt időszak egyik legfontosabb filmjével (Rossz versek / Bad poems) és a filmzenét készítő VAN zenekarral együtt várunk Titeket április 11-én a Földalatti Slam költészet napi különkiadására.
Az este 18 órakor a Rossz versek című film vetítésével kezdődik, utána Kovács Gellért filmszerész vezetésével beszélgetünk Reisz Gáborral, a film rendezőjével, majd következik a Rossz versek slam poetry verseny.

Tisztelettel felhívnánk a versenyre jelentkezni vágyók figyelmét, hogy a témához nem elég hozni egyet a rosszul sikerült verseitek közül, hanem a film által ihletett slameket várunk. Ha még nem láttátok volna, az alábbi linken tájékozódhattok a legközelebbi vetítési időpontokról:
https://goo.gl/DjVRQW
Áprilisi slamünkre is saját szövegekkel nevezhettek, amit magatok adtok elő, legyen interaktív, költői és egyben előadás is. ÚJ SZABÁLY: ajánlott idő 5 perc, 3:15 után jöhet rád, 5 perc után mindenképp megszólal alattad a zene. Az időmérés kezdete az első interakció a közönséggel.

Jelentkezni az eseménybe írt poszttal, szégyenlősöknek és FB-fóbiásoknak a foldalattislam at gmail emailcímre írt levéllel lehet.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy sorsolással döntsenek a versenyzők személyéről és indulásuk sorrendjéről.

A zsűri 5 fős, a közönségből választjuk, és az este végén egy vita során döntenek az aznap esti legjobb slammerek személyéről. Vagy 1-10-es skálán pontoznak a slamek után. És van, hogy a teljes közönség szavaz a végén a legjobbakra.

A verseny első három helyezettje a POKET zsebkönyvek és egyéb ajándékok mellett felkerül a Földalatti Slam Dicsőségtáblára!
Molnár Péter Keresők című kötete különdíjként ismét azé lesz, aki a legszebben szól aznap az emberek és fák jogaiért.

Az estet a film zenéjért felelős VAN zenekar minikoncertje zárja!

Szeretettel várunk benneteket, amennyiben biztos nem akartok lemaradni, előre jelezhetitek érkezési szándékotokat az alábbi űrlapot kitöltve:
goo.gl/HWBwVA

Az esemény hangját telt ház esetén felvisszük a kávézóba, szóval ha nem férsz be, vagy ki kell rohanj sorért vagy sörért, akkor se maradsz le egyetlen szövegről sem.

JEGYÁRAK:
Elővételes: TIXA támogatói jegy 3000 Ft (60 db) mindhárom alábbi programon való részvételre jogosít + Földalatti Slam ajándékkal is meglepjük a jegyvásárlókat.
https://tixa.hu/rosszversek_haromhollo

Helyszínen: 1200 Ft (2 program a Mozi, Slam, Koncert közül)
1500 Ft (mindhárom program)
Az előregisztráció ajánlott!
goo.gl/HWBwVA

A chill szekció már egész rendben (4 babzsák, szőnyegek, párnák) adományaitokat 2019-ben saját hangosítás beszerzésére fordítjuk. Eddig 9700 Ft jött össze, továbbra is az Arany Földalatti Mikrofonra várjuk támogatásaitokat, köszi, ha beszálltok!

A Földalatti Slam csapata:
Műsorvezetők: Csider István Zoltán és Solténszky Ráhel
Állandó szerkesztő: Molnar Péter és Bíró Dénes
Látvány: Ferenczi Zsófi és Fugedi Balázs, Hegyi B. Anna
DJ: Jorgosz Babaitisz
Fotó: Bokor Krisztián
Videó: Vig Krisztián
Továbbá: Balizska Gyopárka, Fogarasi Gergely