Rimaszombati Városnapok 2022

Rimaszombat Szabadtéri

Május elején Rimaszombatban újra életre kel a népszerű Rimaszombati Városnapok rendezvény. A hosszabb ideje tartó „társadalmi és kulturális csend” után a város lakóinak és látogatóinak változatos kulturális tevékenységekre nyílik lehetősége.

A gyerekek, fiatalok, a felnőttek és az idősebbek is örülhetnek, mert ebben az évben sem felejtkezett el róluk senki. Az ünnepség két nap – május 5-én, csütörtökön és május 6-án, pénteken fog zajlani a Fő téren.

Gazdag kulturális programmal várják mindazokat, akik ezekben a napokban ellátogatnak városunk központjába, különös tekintettel olyan neves zenei előadók koncertjére, mint Gizela Oňová énekes és színésznő, a Sendreiovci & Kakavakere Lavutara roma zenekar, a Spievankovo, az EDDA majdnem együttes, Dominika Mirgová énekesnő, a Heľenine oči zenekar vagy az MC Erik & Ivana énekes duó. A Fő téri színpadon helyet kapnak majd ügyes óvodás és iskolás gyermekeink, a Relax Szabadiő Központba járó gyerekek és fiatalok, és a Magán Zenei és Drámai Konzervatórium diákjai is fellépnek, hogy örömet szerezzenek. Hazai ének-, zene- és táncegyütteseink is fel fognak lépni.

Az ünnepség keretében a Művelődési Ház színháztermében ünnepi ülést tart a városi képviselő-testület, amelyen átadják a 2022-es Városdíjat és a Polgármesteri Díjat. Ezen kívül ugyanitt megünnepeljük a közelgő anyák napját is.

Az ünnepségek egyedi hangulatát a kulturális program mellett a népszerű Tavaszi Vásár is tovább színesíti. A program ismert, a szórakozásra több lehetőség is van, csak el kell jönni és élvezni a műsort. Mindenkit hívunk és szeretettel várunk a „2022-es Rimaszombati Városnapokon”!

Forrás: https://hu.rimavskasobota.sk/