Reliktum – Marosvásárhelyen

Kultúrpalota Marosvásárhely Ismeretterjesztő

Amint a cím is jelzi, előadásunkkal őseink hagyatékait igyekszünk átmeneszteni ebbe az értékvesztett modern világba, amely ma körülvesz minket. A műsorszerkesztés célja az autentikus táncok, szokások megjelenítésén túl az, hogy időutazásra hívja a nézőket egy korábbi, idilli állapot bemutatásával.
Úgy a zenei anyagok, mint a különböző tájegységek táncainak választásánál fő szempont, a változatosság, az igényesség és a hitelesség volt.
A műsorban az alábbi települések táncai jelennek meg: Gyergyóremete, Gyergyóalfalu és Orotva a Gyergyói-medencéből, a Mezőségről Magyarpalatka, a Kalotaszeg vidékéről Nádaspapfalva, Kide és Bodonkút, valamint az Alföldről Nagyecsedi táncok.

Zenei szerkesztő: Koncz Gergely
Rendező-koreográfus: Farkas Tamás és Farkas Ágnes
Muzsikál: a Tokos Zenekar
Énekel: Samu Etel Imola

A helyek száma korlátozott, jegyeket elővételben a Kultúrpalota jegypénztárában lehet váltani keddtől péntekig 9:00 és 15:30 között, valamint szombat és vasárnap 9:00 és 14:30 között.

Jegyárak: nyugdíjas/ gyerek 15, felnőtt 20 lej, valamint az előadás előtt a helyszínen 50 és 100 lej értékű mecénás jegyeket is lehet váltani.
Jegyeket foglalni is lehet a 0365-451.034 telefonszámon.

» Mindannyiunk egészségének megőrzése érdekében szíveskedjenek betartani a járványügyi előírásokat, így a szájmaszk viselését.
» 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőinket nem áll módunkban beengedni a nézőtérre.
» Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a kötelező távolság betartása miatt a helyek száma korlátozott!