RASZKOLNYIKOV

Teatrul Național din Târgu Mureș Ismeretterjesztő
Fyodor Mikhailovich Dostoyevsky:
RASZKOLNYIKOV
Albu István rendezésében
Az emberéleteket veszélyeztető, végzetes ideológiák átitatta világunk megértéséhez egyre aktuálisabb segítséget nyújthat egy 19. század közepén élő, pétervári fiatalember története. Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij halhatatlan klasszikusából, a Bűn és bűnhődésből készült jelen színházi adaptáció épp ezért a főhősnek, az eszméje vezérelte gyilkosnak, a meghasonlott Rogyion Romanovics Raszkolnyikovnak nem annyira a tettét, mint inkább annak regénybeli megítélését helyezi a fókuszba. A bűnös és/vagy áldozat kérdése helyett sokkal inkább a kinek van igaza? problematika mentén próbálja megfejteni az életkioltás vágyának eredőjét.
A szereplők sorsán keresztül pedig annak a kérdésnek a határait is feszegeti, hogy vajon ember alkotta törvény, vagy isteni elrendeltetés hozhatja-e helyre az önmagát is megkérdőjelező ember életét? Létezik, létezhet-e feltámadás a bűnelkövetés után, új pályára lehet-e állítani egy olyasfajta kisiklott éltetet, amelyhez mind az elkövető, mind pedig a környezetében élők teljesen máshogy viszonyulnak?
SZEREPOSZTÁS
Raszkolnyikov: Varga Balázs
Porfirij: Bíró József
Szonya: Kiss Bora
Dramaturg, fordító: Gyürky Katalin
Díszlettervező: Tenkei Tibor
Jelmeztervező: Szőke Zsuzsi
Koreográfus: Macaveiu Blanka
Zeneszerző: Bocsárdi Magor
dráma
Az előadás 14 éven felüliek számára ajánlott.
//
Előadásunkat a január 27-én, szerdán 19 órától Színház Kistermében, illetve online, élő közvetítéssel is megtekinthetik az érdeklődők.
JEGYVÁSÁRLÁS:
Kisterem
A Nemzeti Színház nagytermi jegypénztárában (nyitvatartás hétköznapokon 12 és 18 óra között, telefonszám: 0365 806 865), a helyszínen előadás előtt egy órával, valamint online a Biletmaster oldalán: https://www.biletmaster.ro/hun/Event/44003213/Raszkolnyikov
A néző az előadás linkjét kezdés előtt egy órával kapja meg e-mail üzenet formájában a szolgáltatótól (eventim.ro), a közvetítésre a megvásárolt jegyen szereplő jelszóval tud belépni. Jegyeket a bemutatóra legkésőbb az előadás napján 18 óráig lehet váltani.
Fölhívjuk nézőink figyelmét, hogy az előadás élő közvetítés (nem felvétel) formájában történik, ezért utólag nem nézhető vissza. A jegyek száma korlátozott.
Előadásunkat román felirattal játsszuk.
A járványügyi szabályozások miatt korlátozott számú férőhely áll rendelkezésre, a belépés a járványügyi intézkedések szigorú betartásával történik.