„PROMÉTHEUSZRÓL”c. táncszínházi előadás

Beregszász Kultúra, kommunikáció

A Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet tisztelettel meghívja Önt és barátait a TMK Alkalmi Társulás „Prométheuszról” című táncszínházi előadására.

Időpont: 2018. április 16. 17.00 (közép-európai i. sz.)

Helyszín: Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház

Prométheusz – isten, hős, lázadó, akinek személyes tragédiája egyúttal az emberiség legnagyobb dicsősége. Ellopja a tüzet az istenektől és megosztja azt az emberekkel, egyenrangúvá téve őket a halhatatlanokkal. De mint minden mártírnak, Prométheusznak is nagy árat kell fizetnie nagylelkűségéért. Száműzve az Olümposzról egy sziklához láncolva kell szenvednie, míg egy sas, Ethon, minden nap a májából lakmározik.

A Franz Kafka novellájának részleteire szerkesztett szólót Turós-Máté Kinga adja elő. A görög mitológiai történet szimbólumait felvillantó koreográfia négy etűdre épül, ahol a táncosnő sziklává, sassá, Prométheusszá és Zeusszá táncolja magát.

A darabot követően Kudlotyák Krisztina irodalmár, a Rákóczi-főiskola Szakképzési Intézetének tanára beszélget az előadóval, valamint Katona Gáborral, a Prométheuszról… rendező-koreográfusával, és Buvári Tamás producerrel.

A belépő díja: 30 hrivnya

A jegyek korlátozott számban a  e-mail címen vagy a 03141-4-24-35-ös, illetve a 099-37-26-240-es telefonszámon igényelhetők.

Forrás: saját forrás