Pöltl Ákos – Digitális Önvédelem

MCC Marosvásárhelyi Képzési Központ Ismeretterjesztő
Pöltl Ákos – Digitális Önvédelem: A közösségi média mögött meghúzódó gazdasági profittermelő modell és hatása gyermekeinkre, családjainkra
Miért szippant be órákra a Youtube? Mi szerint jelennek meg a hirdetések a hírfolyamomban? Mit tehetek szülőként gyermekeim biztonságáért az online közegben? Mi lesz, ha jön a Metaverzum, mi az a virtuális és kiterjesztett valóság? Többek között ezekről a kérdésekről, a közösségi média mögött meghúzódó gazdasági profittermelő modellről és gyerekekre, családokra gyakorolt hatásáról tart előadást Pöltl Ákos közgazdász az MCC FIT és Középiskolai Program keretében.
A fiataloknak, érdeklődő szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek egyaránt szóló beszélgetésen megismerhetjük a kedvenc platformjaink mögött meghúzódó gazdasági és technológiai mechanizmusokat, a figyelemgazdaság működését, és megtudhatjuk, miként lehetünk a közösségi média tudatosabb felhasználói, hogyan tudjuk családunkat is megvédeni a káros hatásaitól.
Pöltl Ákos évek óta tart Magyarországon fizikai és digitális önvédelmi képzéseket iskolásoknak, egyetemistáknak, pedagógusoknak és szülőknek. A digitális önvédelem projektet azért hozta létre, hogy a tinédzser és fiatal felnőtt korosztálynak olyan tudást tudjon átadni, amelynek segítségével biztonságosabban mozoghatnak a digitális térben, felismerik és képesek elhárítani a veszélyhelyzeteket.
Az előadó közgazdász végzettséggel rendelkezik, nemzetközi kommunikációs szakirányon, emellett katonai közelharcoktatói képesítést, illetve a Buckinghamshire New University és a Longmoor Security angliai képzésén Close Protection Officer (hivatásos testőr) diplomát szerzett. Egyik fontos oktatási alapelve: „A gyerekeket nem kontrollálni kell, sokkal inkább hatékony, használható tudással felruházni. Nem állhatunk mellettük 0/24 órában, ezért el kell érnünk, hogy képesek legyenek megvédeni saját magukat az offline és az online közegben egyaránt.”
A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Ezért tisztelettel kérjük, részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezze: https://forms.gle/FPsGzwd3UzcmviT56